Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rivers: Divim se Pierceovoj odanosti

Paul Pierce je imao uspješan protekli tjedan. Proglašen je igraèem tjedna Istoène konferencije, te je prestigao legendu Kelta, Larryja Birda, po uknjiženom broju koševa.

Njegov trener, Doc Rivers, se osvrnuo na uspjeh svoga pulena, no nije tu stao.

“Znate, ovo su neke stvari koje bih želio da napišete o Paulu”, rekao je trener, koji momèad priprema za utakmicu protiv Toronta u petak.  “Imao je priliku napustiti momèad u teškim godinama, kada jednostavno nije išlo, mogao je otiæi u tim koji se bori za naslov, ali on je ostao. Rekao je: ‘Želim bit Kelt i vjerujem da æemo jednoga dana i mi osvojiti titulu.'”

“Nije imao razloga vjerovati tada u tako nešto. Mislim, bili smo užasni. I po meni, volio bih da ljudi više prièaju o toj odanosti, zato što je èudesna, posebno u današnje vrijeme kada igraèi skaèu iz kluba u klub u potrazi za boljim statusom ili naslovom. Nisam pun predrasuda prema takvima, samo kažem da je posebno što je on odluèio biti Kelt cijelu karijeru, pa i život.”

Osvrnuo se Doc i na još jednog svog bitnog igraèa momèadi, Kevina Garnetta, koji je u kasnom razdoblju karijere dres Minnesote zamijenio onim Bostona.

“Tužno je to reæi, ali košarka koja je postala veliki biznis je to uvjetovala.”

O rušenju klubskog rekorda se izjasnio i Kevin Garnett: “Rekord je jedna lijepa stvar, ali bitna je poruka o vjernost. To se nije moglo desiti boljoj osobi, zaslužio je.”

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE