Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treneri mjeseca: Doc Rivers i Greg Popovich

Trener Boston Celticsa Doc Rivers i trener San Antonio Spursa Greg Popovich su imenovani kao treneri mjeseca u NBA, za studeni i za listopad, jer je sezona poèela krajem listopada.

Rivers je posljednih mjesec dana vodio Celticse do 13-4 (.765) omjera i trenutno uz Orlando Magic drži vodeæu poziciju na istoku. Ono što je bitno napomenuti je fantastièni omjer Kelta kod kuæe od 7-1. Nadalje, Celticsi su jedina ekipa koja ima postotak šuta veæi od 50%, toènije .504, a valja dodati 26.5 asistencija u ligi, po èemu su takoðer prvi u ligi, a u istoènoj konferenciji su prvi po diferencijalu od +7.9 koševa.

Popovich je protekli mjesec Spurse odveo do omjera 15-2 (.882), a to je ujedno najbolji start njihove franšize u povijesti, ukljuèujuæi 12 uzastopnih pobjeda ostvarenih u studenom. Spursi su jedini dosada pobijedili sve gostujuæe utakmice, a izmeðu ostaloga porazili su i Thunderse, Sunse, Jazzere i Hornetse. Ono što je zanimljivo je da su Spursi treæi u ligi po broju postignutih koševa (107.8) i prvi po diferencijalu od +9.0.

Ostali nominirani u ovoj kategoriji su trener Hornetsa Monty Williams, Mike Antoni kao trener Knicksa, Thundersov Scott Brooks, Magicov Stan Van Gundy, i Jazzerov Jerry Sloan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE