Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rob Pelinka službeno GM Lakersa

Los Angeles Lakersi su službeno imenovali Roba Pelinku kao svog generalnog menadžera. Nakon što su Jeanie Buss, glavnoj odgovornoj u franšizi Lakersa, propali pokušaji dovođenja Phila Jacksona, Jerrya Westa i Kobea Bryanta na mjesto Mitcha Kupchaka, odlučila je ponuditi posao jednom od najboljih agenata u svijetu sporta. Zen Masteru se svidjelo u Knicksima, The Logo je odlučio ostati savjetnik u Warriorsima, a Black Mamba se smatrao premlad za tu ulogu.

Pelinka je skoro dva desetljeća predstavljao neke od najboljih igrača u ligi (Bosh, Bryant, Harden, Iguodala itd.), te ga je za ovo mjesto preporučio upravo njegov klijent i legenda franšize Bryant. Na sastancima u veljači zagovarao je dolazak njegovog agenta na mjesto GM-a. U svojoj ulozi odgovarati će predsjedniku košarkaških operacija Earvinu Magicu“ Johnsonu i spomenutoj Buss.

„Nakon što je uspješno vodio sportsku agenciju i kao netko tko razumije funkcioniranje salary capa i pregovaranje oko igrača, donijeti će dodatno iskustvo i vještine potrebne potrebne u našoj upravi. Rob je pobjednik i Lakersi su sretni da ga imaju.“ rekao je Magic, a Buss je dodala: „Radili smo blisko sa Robom mnogo godina i imamo iskustvo iz prve ruke o njegovom znanju o ligi. U našim zadnjim diskusijama, postalo je jasno da dijeli našu viziju i cilj o vraćanju Lakersa među najuspješnije franšize. Zajedno sa Earvinom i trenerom Waltonom mislim da smo u odličnoj poziciji da vratimo pobjedničku košarku u Los Angeles.“

Pelinka je bio student na University of Michigan te je tamo postao dio košarkaške momčadi koja zajedno s njim nastupila u tri NCAA Final Foura (1989, 1992 i 1993), a prvi nastup je ujedno i šampionski. Nakon završetka studija nastavio se obrazovati i navodno odbio ponude igranja po europske košarke jer je želio postati sportski agent. Godine 1996. postao je J.D. (Doctor Juris), što bi značilo doktor prava.

„Lakersi su zlatni standard za sportske franšize u svijetu, tako da svi mi dijelimo odgovornost da budemo odlični u svemu što radimo.“ izjavio je Pelinka, pa nastavio: „Izvrsnost je ono što ova franšiza predstavlja, što Jeanie Buss i Earvin Johnson stvaraju i što trener Walton traži od svojih igrača. Opsesija za uspjehom je ono što će vratiti Lakerse na šamponski nivo. Ja sam oduševljen što mogu pomoći u građenju budućnosti i stvarno sam uzbuđen što ću krenuti na posao.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE