Wednesday, October 5, 2022

ZADNJE OBJAVE

Rob Pelinka službeno GM Lakersa

Los Angeles Lakersi su službeno imenovali Roba Pelinku kao svog generalnog menadžera. Nakon što su Jeanie Buss, glavnoj odgovornoj u franšizi Lakersa, propali pokušaji dovođenja Phila Jacksona, Jerrya Westa i Kobea Bryanta na mjesto Mitcha Kupchaka, odlučila je ponuditi posao jednom od najboljih agenata u svijetu sporta. Zen Masteru se svidjelo u Knicksima, The Logo je odlučio ostati savjetnik u Warriorsima, a Black Mamba se smatrao premlad za tu ulogu.

- Advertisement -

Pelinka je skoro dva desetljeća predstavljao neke od najboljih igrača u ligi (Bosh, Bryant, Harden, Iguodala itd.), te ga je za ovo mjesto preporučio upravo njegov klijent i legenda franšize Bryant. Na sastancima u veljači zagovarao je dolazak njegovog agenta na mjesto GM-a. U svojoj ulozi odgovarati će predsjedniku košarkaških operacija Earvinu Magicu“ Johnsonu i spomenutoj Buss.

„Nakon što je uspješno vodio sportsku agenciju i kao netko tko razumije funkcioniranje salary capa i pregovaranje oko igrača, donijeti će dodatno iskustvo i vještine potrebne potrebne u našoj upravi. Rob je pobjednik i Lakersi su sretni da ga imaju.“ rekao je Magic, a Buss je dodala: „Radili smo blisko sa Robom mnogo godina i imamo iskustvo iz prve ruke o njegovom znanju o ligi. U našim zadnjim diskusijama, postalo je jasno da dijeli našu viziju i cilj o vraćanju Lakersa među najuspješnije franšize. Zajedno sa Earvinom i trenerom Waltonom mislim da smo u odličnoj poziciji da vratimo pobjedničku košarku u Los Angeles.“

Pelinka je bio student na University of Michigan te je tamo postao dio košarkaške momčadi koja zajedno s njim nastupila u tri NCAA Final Foura (1989, 1992 i 1993), a prvi nastup je ujedno i šampionski. Nakon završetka studija nastavio se obrazovati i navodno odbio ponude igranja po europske košarke jer je želio postati sportski agent. Godine 1996. postao je J.D. (Doctor Juris), što bi značilo doktor prava.

- Advertisement -

„Lakersi su zlatni standard za sportske franšize u svijetu, tako da svi mi dijelimo odgovornost da budemo odlični u svemu što radimo.“ izjavio je Pelinka, pa nastavio: „Izvrsnost je ono što ova franšiza predstavlja, što Jeanie Buss i Earvin Johnson stvaraju i što trener Walton traži od svojih igrača. Opsesija za uspjehom je ono što će vratiti Lakerse na šamponski nivo. Ja sam oduševljen što mogu pomoći u građenju budućnosti i stvarno sam uzbuđen što ću krenuti na posao.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE