Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi dočekuju Warriorse, Thunderi kod Pelicansa

Večeras nas u NBA ligi očekuje 10 novih utakmica. Neće biti velikih derbija, ali će svejedno biti nekoliko interesantnih utakmica, među kojima se izdvaja susret Houston Rocketsa i Golden State Warriorsa.

Charlotte Bobcats (8 – 11) – Philadelphia 76ers (7 – 12) 01.00

Bobcatsi će na svom terenu dočekati Sixerse i pokušati prekinuti niz od dva poraza, iz utakmica u kojima su imali prednost protiv objektivno jačih ekipa, ali je nisu uspjeli zadržati. Da stvar bude gora ostali su bez Michaela Kidd-Gilchrista, koji će van terena biti oko šest tjedana, a trener je zabrinuto dao do znanja, kako neće biti lako nadoknaditi njegov izostanak. Riječ je o napadački najlošijem sastavu lige, 100 poena do sada su postigli tek jednom, a najlošiji su u postotku šuta za dva i tri poena. S druge strane Sixersi za sada nemaju problema u napadu, ali očajna obrana jedan je od glavnih razloga zašto su u zadnjih 10 utakmica slavili tek dva puta. U zadnjem okršaju svladali su Orlando u dva produžetka, a iskazao se mladi Michael Carter-Williams, koji će u ovom duelu imati zanimljivi matchup s Kemba Walkerom. Za vidjeti je može li Evan Turner iskoristiti izostanak obrambenog specijalca, a Al Jefferson s druge strane dominirati u reketu.

Zbog domaćeg terena i nešto kvalitetnijeg sastava lagana prednost ide na stranu domaćina.

Washington Wizards (9-9) – Milwaukee Bucks (3-15)  01.00

Bucksi su s omjerom 3-15 najgora momčad lige te s lošim raspoloženjem dolaze u goste Wizardsima koji imaju priliku da prvi put poslije 4 godine budu na pozitivnom omjeru. Wizardsi su loše startali u sezonu ali su u zadnjih 10 utakmica ostvarili čak 7 pobjeda. Posljednju su ostvarili kod kuće protiv Orlanda. Najzaslužniji za to bili su Trevor Ariza s 24 poena i 6 skokova te John Wall s 16 poena i čak 13 asistencija. Za dobre rezultate najzaslužnija je poboljšana obrana. Naime,ekipa iz Washingtona u posljednjih 9 utakmica protivnicima u prosjeku dopušta samo 94,6 poena. Milwaukee je izgubio 13 od zadnjih 14 utakmica a posljednji poraz nanio im je Detroit. Kod domaćina jedini raspoložen bio je Ersan Ilyasova koji je ubilježio 22 poena uz 10 skokova. Bucksi su kao ekipa šutirali katastrofalnih 39,6% iz igre.

Prednost dajemo domaćinima koji su u puno boljoj formi od očajnih Bucksa.

New York Knicks (4-13) – Orlando Magic (6-12)  01.30

Knicksi su nakon 9 poraza zaredom sinoć napokon ostvarili pobjedu,i to u gradskom derbiju protiv Brooklyn Netsa. New York je kod kuće izgubio 7 utakmica zaredom te će prekid negativnog niza i nastavak dobre igre od sinoć potražiti večeras kad im u goste dolazi ekipa Orlando Magica. Podsjetimo,Knicksi su sinoć slavili s čak 30 poena razlike protiv gradskih rivala. Od samog početka su djelovali kao ekipa koja više želi pobjedu te su sredinom treće četvrtine napravili veliku prednost koju nisu ispuštali do kraja. Najbolji su bili Carmelo Anthony s 19 poena,10 skokova i 6 asistencija,Andrea Bargnani sa 16 poena i 3 blokade te Iman Shumpert sa 17 poena uz fantastičan šut za tricu 5-7. Orlando s tri uzastopna poraza dolazi u Madison Square Garden. Gubili su od Spursa,Wizardsa i Sixersa. Posebno bolan bio je poraz od Philadelphija nakon dvostrukog produžetka. Arron Afflalo odigrao je možda i utakmicu karijere zabivši 43 poena. Pripomogli su mu i Glen Davis s 33 poena te sjajni rookie Victor Oladipo s triple-double učinkom od 26 poena,10 skokova i 10 asistencija. Ostatak ekipe nije bio na nivou te je Orlando pognutih glava napustio teren unatoč sjajnoj predstavi navedene trojice. Orlando će večeras možda morati nastupiti bez centra Nikole Vučevića te playa Jameera Nelsona koji su upitni za večerašnju utakmicu.

Prednost dajemo ekipi Knicksa koji traže prekid negativnog niza kod kuće.

Atlanta Hawks (10 – 10) – Cleveland Cavaliers (6 – 12) 01.30

Nakon impresivne pobjede protiv Los Angeles Clippersa, Atlanta Hawksi ugostit će Cleveland Cavalierse. Bit će to posebna prilika za Kyle Korvera da prestigne rekord Dana Barrosa po broju uzastopnih utakmica s postignutom tricom, a za Atlantu  mogućnost da se priključe Indiani i Miamiju kao jedinim ekipama s Istočne konferencije s pozitivnim omjerom. Cleveland Cavaliersi tražit će priliku za treću uzastopnu pobjedu, po prvi puta u sezoni, nakon što su prekinuli Denverov niz od sedam uzastopnih pobjeda. Težak posao pod košem imat će Tristan Thompson, koji je utakmicu s Denverom završio sa 17 poena i 21 skokom i Andrew Bynum, protiv dvojica koji je demolirao Clipperse pod košem, Paul Millsap ubacio je 25 poena, a Al Horford 21. Također gledat ćemo zanimljiv dvoboj razigravača, Jeffa Teaguea s jedne i Kyrea Irvinga s druge strane. Atlanta na svom terenu protiv Cavaliersa ima pet pobjeda u šest zadnjih utakmica.

Cavaliersi su loši na gostujućem terenu i mogli bi kao i Clippersi imati velikih problema s centrima Atlante, pa prednost ide na stranu domaćina.

Boston Celtics (8 – 12) – Denver Nuggets (11 – 7) 01.30

S omjerom od 8 pobjeda i 12 poraza, Boston Celticsi četvrta su ekipa Istočne konferencije, što dovoljno govori o stanju u Atlantic diviziji. U zadnjoj utakmici pobijedili su Buckse, istaknuo se Jordan Crawford s 25 poena, a dobro su odigrali i Jeff Green s 18 poena i Avery Bradley s 15. Denver Nuggetsi nisu te sreće kao Celticsi pa s omjerom 11 – 7 drže tek treće mjesto u diviziji. Nakon impresivnog niza od sedam pobjeda zaustavili su ih Cavaliersi, u utakmicu u kojoj su Nuggetsi šutirali i igrali ispod svojeg standarda. Pokretač i glavna uzdanica ekipe, Ty Lawson utakmicu je završio s jednim zabijenim šutom iz 13 pokušaja, te istaknuo kako se ne sjeća da je u karijeri odigrao tako loše i šutirao tako slabo. Niti u ovoj utakmici neće imati lagan posao jer će ga čuvati Avery Bradley,  jedan od najboljih defenzivaca na niskim pozicijama u ligi.

Širina i kvaliteta na strani je igrača Denvera, koji su favoriti u ovom susretu, unatoč činjenici da se u prošlosti nisu previše radovali na Bostonovom terenu.

Houston Rockets (13-7) – Golden State Warriors (11-8) 02.00

Brz i žestok susret očekuje nas između Houstona i Golden Statea. Obje ekipe preferiraju brzu košarku s puno tranzicije i velikim brojem poena, uključujući i bezbrojne šuteve za tri poena, te nas večeras očekuje run and gun festival. Rocketsi su ekipa koja prosječno postiže najviše poena po utakmici, ali napad je potpuno zaustavljen u prošloj utakmici kada su izgubili od Sunsa rezultatom 97:88. Jedini nešto raspoloženiji igrač bio je Aaron Brooks sa 17 poena, dok je podbacio James Harden koji je postigao 14 poena, ali uz katastrofalan šut od 3/17, što uključuje 0/10 za tri poena. Rocketsi imaju velikih problema s ozljedama (Asik, Lin, Parsons, Smith, Brewer) te će i danas igrati s malim brojem igrača. Warriorsi pak imaju problema na gostujućem terenu te će biti zanimljivo vidjeti kako će izaći iz serije od tri uzastopna gostovanja koja večeras kreće. Imali su dva dana odmora nakon pobjede protiv Toronta 112:103, a u toj utakmici predvodio ih je Steph Curry s 27 poena i 10 asistencija, dok je 22 poena ubacio Klay Thompson. Već duže vrijeme van parketa je Andre Iguodala te neće igrati ni večeras.

Malu prednost dat ćemo košarkašima Warriorsa budući da Rocketsi imaju jako velikih problema s ozljedama.

New Orleans Pelicans (9-9) – Oklahoma City Thunder (13-4) 02.00

Pelicansi se još uvijek prilagođavaju na igru bez ozlijeđene zvijezde Anthonyja Davisa koji će propustiti još oko mjesec dana igranja. Prije dva dana izgubili su od Dallasa na svome terenu sa 100:97, ali su pokazali vrlo dobru igru s kojom se mogu nositi i s jakim protivnicima. Odlično je odigrao Jrue Holiday s 26 poena i 9 asistencija, a mjesto u početnoj petorci dobio je Ryan Anderson te upisao 18 poena i 13 skokova. Oklahoma se s omjerom 13-4 drži pri vrhu Zapada, no sva četiri poraza su upisali na gostujućim terenima gdje ne igraju dobro kao kod kuće. To se pokazalo točnim i prije dva dana, kada su ih porazili Portland Trail Blazersi rezultatom 111:104. Najraspoloženiji Thunder za igru bio je Kevin Durant s 33 poena i 7 skokova, ali nije upisao niti jednu asistenciju, a osim Russella Westbrooka (21 poen) nije imao pravu pomoć suigrača.

Možemo očekivati zanimljiv dvoboj, a prednost ćemo dati Oklahomi koja je ipak bolja momčad u ovom dvoboju.

Phoenix Suns (10-9) – Toronto Raptors (6-11) 03.00

Jedno od ugodnijih iznenađenja sezone, Phoenix Sunsi, konačno su dočekali povratak nakon ozljede Erica Bledsoea te se nadaju da će nastaviti sa sjajnim igrama koje su pružali na samom početku sezone. Prije dva dana svladali su Rocketse s 97:88, a predvodio ih je upravo Bledsoe s 20 poena i 7 asistencija, a dobre utakmice još su odigrali Goran Dragić (19 poena) i P.J. Tucker (18 poena). Raptorsi pak ne mogu biti oduševljeni dosadašnjim igrama, nadaju se da će uspjeti izboriti doigravanje do kraja sezone, ali za to će trebati pružati bolje igre. Trenutno imaju niz od četiri uzastopna poraza te ga se nadaju prekinuti što prije. Prije tri dana izgubili su od Warriorsa sa 112:103 uz 26 poena DeMara DeRozana i 20 poena te 9 asistencija Kylea Lowryja. Solidan je bio i Rudy Gay s 18 poena, ali ostatak ekipe se nije previše iskazao.

Prednost dajemo Sunsima koji igraju vrlo dobro ove sezone te bi pred svojim navijačima trebali upisati novu pobjedu.

Portland Trail Blazers (16-3) – Utah Jazz (4-16) 04.00

Vodeća ekipa Zapada dočekuje posljednju ekipu iste konferencije te ovdje ne bi smjelo biti nikakvih iznenađenja. Blazersi su najugodnije iznenađenje sezone te s omjerom 16-3 drže sami vrh Zapada. I ove sezone ogroman teren iznose igrači iz početne petorke te im nedostaje učinak s klupe, ali za sada se to nije pokazao kao veliki problem, no kako sezona bude odmicala možda će ih sustići manjak igrača s klupe koji mogu doprinjeti igri momčadi. Blazersi su u zadnja četiri dana upisali dvije velike pobjede, prvo protiv Indiane a zatim i protiv Oklahome. Thunderima je LaMarcus Aldridge utrpao 38 poena uz 13 skokova, dok su Nicolas Batum i Damian Lillard ubacili po 14 poena. Utah nakon katastrofalnog starta u sezonu igra nešto bolje u zadnje vrijeme, ali još uvijek je to daleko ispod razine Portlanda. Prije dva dana Jazzeri su izgubili od Pacersa s 95:86 unatoč odličnim utakmicama Derricka Favorsa (22 poena, 13 skokova) i Enesa Kantera (20 poena, 10 skokova). Bitnu ulogu u ekipi ima rookie razigravač Trey Burke (13 poena, 9 asistencija) koji je unio nešto živosti u ekipi i odmah se pokazao kao bitna karika momčadi.

Mogli bi Jazzeri pružiti solidan otpor, ali ništa više od toga.

Sacramento Kings (4-12) – Los Angeles Lakers (9-9) 04.00

Kalifornijski dvoboj odigrat će se između Kingsa i Lakersa. Sacramento ima samo četiri pobjede ove sezone te se čini da će biti jedni od glavnih kandidata za najbolje pickove na draftu iako su u posljednjih nekoliko utakmica upisali tijesne poraze u kojima su uz malo sreće mogli doći i do pobjeda. Primjer toga je bila prošla utakmica, kada su izgubili od Oklahome s 97:95, a sa zvukom sirene šut za produžetak promašio je Isaiah Thomas, koji je samo u posljednjoj četvrtini ubacio 21 poen i zaslužio priliku za zadnji šut. U toj utakmici nije igrao DeMarcus Cousins, prvo ime Kingsa, zbog ozljede gležnja, ali za večeras bi trebao biti spreman. Lakersi sasvim dobro guraju ove sezone budući da su bez Kobeja Bryanta od početka. Bryant cijeli tjedan trenira s ekipom, ali večeras sigurno neće igrati. Posljednju utakmicu igrali su prije pet dana, kada su izgubili od Blazersa 114:108. Odličan u tom susretu bio je Xavier Henry s 27 poena, 20 je ubacio Jodie Meeks, a 17 Nick Young, no sve je to bilo nedovoljno.

Mogla bi ovo biti veoma neizvjesna i napeta utakmica, a prednost ćemo dati domaćim Kingsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE