Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi i Blazersi uvjerljivi, Josh Smith zabio tricu za pobjedu

Sinoć je održan pretposljednji dan NBA predsezone s četiri susreta, danas će se odigrati 9 utakmica, i zatim nakon tri dana pauze kreće regularni dio sezone.

Najneizvjesniji dvoboj bio je onaj između Detroit Pistonsa i Minnesota Timberwolvesa, dvoboj kojeg su Pistonsi dobili rezultatom 99:98. Timberwolvesi su sjajnom trećom četvrtinom uspjeli u posljednjih 12 minuta ući s prednošću od pet poena, ali vrlo brzo Pistonsi su vratili prednost koju su imali većinom prvog dijela. Do kraja se igralo “koš na koš” te je posljednji napad odlučio pobjednika. Prvo je 3,6 sekundi prije kraja J.J. Barea pogodio polaganje za prednost Minnesote od dva poena, ali nakon minute odmora Josh Smith se otvara na trici, šutira, lopta odskače od obruč, ali i zatim prolazi kroz njega sa zvukom sirene za pobjedu Pistonsa.

Smith je tijekom utakmice ubacio 20 poena, Greg Monroe i Will Bynum dodali su po 17, dok je Andre Drummond uz 11 poena uhvatio čak 20 skokova. Kevin Love predvodio je poražene s 19 poena i 10 skokova, dok je Kevin Martin ubacio 18 poena. Barea, kojemu je malo nedostajalo da njegov posljednji koš bude pobjednički, ubacio je 16 poena.

Vrlo uvjerljivo su Houston Rocketsi svladali San Antonio Spurse, rezultatom 109:92. Gregg Popovich držao se svojih predsezonskih rotacija te su Parker, Duncan i Ginobili odigrali po 20 minuta, dok je dan odmora dobio Kawhi Leonard. Kevin McHale je s druge strane držao najbolje igrače na parketu po 30 minuta, a ponovno je u početnoj postavi izveo Dwighta Howarda i Omera Ašika, želeći vidjeti kako oni funkcioniraju zajedno na parketu, a obrambeno je bilo dobro jer je Tim Duncan iz igre šutirao 2/12. Ključna četvrtina bila je treća, koju su Rocketsi dobili s 12 poena prednosti, dok su ostale tri bile poprilično izjednačene.

James Harden bio je najbolji kod Rocketsa s 22 poena i 11 asistencija, a vrlo dobro odigrao je i Dwight Howard s 15 poena i 16 skokova. Omri Casspi igra sjajnu predsezonu, što je potvrdio i sinoć sa 16 poena i tako ponovno pokazao da McHale može ozbiljno računati na njega tijekom regularne sezone. Aron Baynes ubacio je 16 poena kod poraženih, dok su po 12 poena postigli Marco Belinelli i Danny Green.

I Portland Trail Blazersi su ubilježili uvjerljivu pobjedu, oni su na gostujućem terenu svladali Golden State s 90:74. Prvo poluvrijeme susreta bilo je izjednačeno, s blagom prednošću Warriorsa, da bi u preostale 24 minute susreta konce igre držali Blazersi koji su malo po malo povećavali prednost i došli do sigurne pobjede.

Blazerse je s 21 poenom predvodio Damian Lillard, a double-double učinke upisali su LaMarcus Aldridge (16 poena, 12 skokova) i Nicolas Batum (10 poena, 15 skokova). Warriorse, za koje nisu igrali ozlijeđeni David Lee i Harrison Barnes, predvodio je Stephen Curry sa 17 poena, a odmah uz njega bio je i Klay Thompson sa 16.

Četvrti susret bio je onaj između Bobcatsa i Cavaliersa, a slavili su igrači Charlotte rezultatom 105:92. Jeff Taylor predvodio je pobjednike s 20 poena, dok je poen manje upisao Gerald Henderson. Kod Cavsa najbolji je bio Kyrie Irving s 20 poena, a po 11 postigli su Jermaine Taylor i Tristan Thompson.

NBA predsezona, rezultati:

Charlotte Bobcats – Cleveland Cavaliers 105:92
Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves 99:98
San Antonio Spurs – Houston Rockets 92:109
Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 74:90

Latest Posts

NE PROPUSTITE