Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi i Bucksi razmijenili igraèe i izbore na draftu

Još je nešto više od 24 sata ostalo do drafta, tako da brojne ekipe rade razmjene kako bi si osigurale što bolje izbore na draftu. Najnoviju razmjenu napravile su ekipe Houston Rocketsa i Milwaukee Bucksa.

Prema pisanju Yahoo!Sportsa, Houston je poslao Samuela Dalemberta i 14. izbor ovogodišnjeg drafta u Milwaukee za Jona Brockmana, Jona Leuera, Shauna Livingstona i 12. izbor drafta.

Naglasak kod ove razmjene je na razmjeni izbora na draftu, iako bi i igraèka razmjena mogla imati utjecaja na obje ekipe. Bucksi dobivaju Dalemberta koji je jedan od boljih obrambenih centara u NBA ligi i koji im može odmah pomoæi. Od odlaska Boguta nastala je velika rupa u obrambenom dijelu igre koju æe Dalembert popuniti. Njegov ugovor traje samo jednu godinu, tako da æe sljedeæe ljeto njegovim istekom imati mjesta pod salary capom za potpisivanje slobodnih igraèa.

Houston je pak nakon juèerašnje razmjene u kojoj je dobio 18. izbor drafta za Chasea Budingera nastavio poboljšavati svoje izglede na draftu te su u zamjenu za 14. izborili dobili 12. izbor. Sada posjeduju 12., 16. i 18. izbor na draftu, ali još uvijek je moguæe da æe pokušati napraviti nove razmjene kako bi i dalje poboljšali svoje izbore na draftu.

Vjerojatno æe im prva želja na draftu biti odabir nekog centra jer odlaskom Dalemberta nastaje velika rupa pod košem u pogledu centara, dok krilnih centara imaju i previše. Osim drafta, Houston æe pokušati dovesti kvalitetna pojaèanja putem tržišta slobodnih igraèa jer prema trenutnoj situaciji Rocketsi za sljedeæu sezonu na plaæe svojih igraèa moraju izdvojiti nešto manje od 30 milijuna dolara, tako da im ostaje velik prostor za potpisivanje slobodnih igraèa.

Dalembert je prošle sezone za Rocketse odigrao 65 utakmica te prosjeèno postizao 7,5 poena i hvatao 7 skokova po utakmici.

Bucksi ostaju bez trojice igraèa koji nisu imali velik utjecaj na igru momèadi prošle sezone. Leuer je kao rookie prošle sezone igrao samo 12 minuta po susretu te bilježio 4,7 poena i 2,6 skoka, iako je pokazao kako može pružati solidne brojke kada mu se pruži veæa minutaža. Livingston je igrao nešto više, 18,8 minuta po utakmici te postizao 5,5 poena te po 2,1 skok i asistenciju, dok Brockman gotovo da ni nije igrao, tek 6,8 minuta po utakmici koje je koristio za prosjeèno 1,1 poen i 2,1 skok.

Latest Posts

NE PROPUSTITE