Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi nabavili i 18. izbor drafta, love Dwighta Howarda?

Houston Rocketsi imaju velike planove za nadolazeæi draft (28. lipanj) i sljedeæu sezonu. Danas su poslali Chasea Budingera u Minnesota Timberwolvese za izbor na draftu te sada posjeduju tri izbora u prvoj rundi drafta.

Houston je ovom razmjenom dobio 18. izbor drafta, a od prije posjeduju 14. i 16. izbor. Ukoliko se ostvare predviðanja da æe ovo biti jedna od boljih draft godina unazad nekoliko godina, Houston bi mogao uvelike profitirati ukoliko uspiju dovesti tri kvalitetna pojaèanja za svoju ekipu.

Postoji i prièa kako Houston želi razmijeniti ove draft izbore za Dwighta Howarda, naravno uz po još kojeg igraèa Houstona, ali oèito je kako Rocketsi imaju velike planove ovoga ljeta. Spominje se i da je Houston poslao ponudu Sacramento Kingsima u kojoj nude Kylea Lowryja te 14. i 16. izbor drafta za Tyrekea Evansa i 5. izbor drafta, a ako Kingsi pristanu na ovu razmjenu, Rocketsi bi Evansa i 5. izbor odmah pokušali proslijediti u Orlando za spomenutog Howarda. Ovih dana bit æe mnogo prièa o moguæim razmjenama tako da svaku treba uzeti s odreðenom dozom zadrške, no oèito je da Houston pokušava sve kako bi ojaèao svoju momèad i ukljuèio se u borbu za naslov prvaka.

Što se tièe Minnesota Timberwolvesa, oni su izgubili 18. izbor drafta, ali dobili su solidnog igraèa koji æe predstavljati dodatnu dozu energije za momèad nakon ulaska s klupe. Vrlo æe se dobro uklopiti u momèad, ima tek 24 godine i pred njim se nalazi blistava buduænost. Minnesota je tako nastavila gradnju mlade i talentirane ekipe koja bi mogla za nekoliko godina, ukoliko nastave vuæi prave poteze, predstavljati veliku opasnost za konkurente u Zapadnoj konferenciji.

Budinger je u NBA ligi proveo 3 sezone, sve u Houston Rocketsima koji su ga doveli u razmjeni na dan drafta 2009. godine iz Detroit Pistonsa koji su Budingera birali ukupno 44. izborom drafta. Budinger je u dresu Rocketsa prosjeèno postizao 9,4 poena i 3,4 skoka za 21,5 minutu prosjeèno provedenu na parketu po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE