Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi nakon produžetka smanjili prednost GSW

Ni u najnovijem susretu NBA doigravanja 48 minuta igre nije bilo dovoljno da se dobije pobjednik. Doduše, za razliku od jučer kada ih je u Portlandu bilo čak četiri, u Houstonu je ‘Rocketsima’ bio dovoljan samo jedan produžetak da u trećoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije svladaju svoje ljute protivnike ‘Warriorse’ te smanje rezultat na 2-1.

Vodili su ‘Rocketsi’ tijekom većeg dijela susreta te imali kontrolu nad situacijom na terenu. Najčešće je ta prednost bila izražena dvoznamenkastim vodstvom, ali su prvaci sve nadoknadili u posljednjoj četvrtini u kojoj su se momčadi često znale mijenjati u vodstvu. Nije puno nedostajalo da bude i 3-0 u seriji, pogotovo nakon trice Andrea Iguodale 45 sekundi prije kraja za vodstvo ‘Ratnika’ 112:110. Međutim, James Harden je izjednačio pogođenim bacanjima, a Durant promašio za pobjedu, pa se otišlo u dodatnih pet minuta igre u kojima su domaći igrači bili smireniji i precizniji.

Dvojica igrača noćas su ubacila preko 40 poena. ‘Brada’ je po običaju predvodio pobjedničku momčad (41p-9s-6a), a veliki doprinos pobjedi dao je i Eric Gordon (30p) koji je pogodio 7 trica iz 14 pokušaja. S druge strane, kod poraženih ‘Ratnika’ najefikasniji je bio Kevin Durant koji je nastavio niz sjajnih izvedbi u doigravanju postigavši 46 poena (trice 6/10) čime je pretekao Dwyanea Wadea i ušao među 10 najboljih strijelaca u povijesti NBA playoffa. Drugi strijelac njegove momčadi noćas je sa 19 poena iznenađujuće bio Draymond Green koji je ‘usput’ stigao i do još jednog ‘trostruko-dvostrukog’ učinka (19p-11s-10a). Najvjerojatnije zbog slomljenog prsta, potpuno je šuterski podbacio Steph Curry (7/23), a pri samom kraju produžetka uspio se i obrukati zbog ovog promašaja: https://www.youtube.com/watch?v=U6Fo8Jlc17s.

——————–

HOUSTON – GOLDEN STATE 126:121 (1:2)

Latest Posts

NE PROPUSTITE