Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi nisu zabrinuti za playoff utrku

Iako nakrcani dobrim imenima Houston Rocketsi imaju problema kao ekipa. Nakon poraza od Utah Jazza u utorak, pali su na devetu poziciju na Zapadu, malo su popravili dojam u četvrtak, nakon odlične zadnje četvrtine i pobjede protiv Portlanda te su sada osmi  zapadu s omjerom 29-29, ali za vratom im je upravo Utah s omjerom 28-29. Pedeset postotni učinak nakon polovice sezone definitivno nije učinak koji Rocketse, predvođene dvojcem James Harden – Dwight Howard može zadovoljiti. Ipak, sama pozicija na ljestvici ih toliko ne brine koliko ih brine sama igra, koja je loša i neuvjerljiva. Pomak se očekivao dugo najavljivanom zamjenom Dwighta Howarda, koja se ipak nije dogodila, te će Houston morati zaboraviti na sva neslaganja unutar ekipe i pokušati spasiti sezonu.

“Nije bitno na kojem smo mjestu trenutno, bitno je nastaviti se boriti i igrati na pravi način. To smo pokazali protiv Portlanda”, izjavio je James Harden nakon pobjede.

Pobjedom protiv Jazza, Rocketsi su mogli osigurati prednost ako obje ekipe završe s istim omjerom na kraju sezone. Trenutno su na međusobnom omjeru 2-1 za Rocketse te im predstoji još jedna utakmica 23.03. Isto su uspjeli pobjedom protiv Portlanda te su u prednosti ako završe s istim omjerom, što na kraju i nije nemoguće.

“Nismo zabrinuti za druge ekipe i nismo zabrinuti za playoff utrku. Naš fokus je da popravimo igru i da budemo najbolji što možemo biti. To se neće dogoditi preko noći, ali ako smo koncentrirani, pobijedit ćemo dovoljno utakmica da ne ovisimo o nikome”, izjavio je 36-ogodišnji, privremeni trener Rocketsa, J.B. Bickerstaff koji je 18.11.2015 naslijedio Kevina McHalea koji je dobio otkaz nakon 11 utakmica i omjera 4-7.

Latest Posts

NE PROPUSTITE