Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi očajnički žele Chrisa Paula

Houston Rocketsi, predvođeni Mike D´Antoniem i Jamesom Hardenom, odigrali su odličnu sezonu. Ipak, ovogodišnji playoff je otkrio sve njihove slabosti. Iduće godine ekipa bi trebala biti još jača ali da bi postali konkurentniji, Rocketsi trebaju dodati još talenta na svoj roster.

Nije tajna da su Rocketsi potiho bili zainteresirani za beka Clippersa Chrisa Paula, ali prema informacijama koje dolaze iz bliskih krugova, Rocketsi predvođeni svojim GM-om Darylom Moreyem ozbiljno istražuju način kako očistiti cap prostor da bi privukli Paula u Houston. Sudeći po vrlo agresivnoj poslovnoj naravi Moreya, Clippersi bi se trebali zabrinuti.

Ipak, realno, Rocketsi trenutno imaju samo 10 milijuna dolara prostora za privući pojačanja. To je cijena koja neće biti dovoljna za Chrisa Paula koji bi za produženje ugovora mogao inkasirati i do 30 milijuna dolara po sezoni.

Rocketsi bi ovaj problem mogli riješiti kada bi se uspjeli riješiti super teškog i pomalo nevjerojatnog ugovora Ryana Andersona kojemu moraju platiti 19,6 milijuna dolara iduće sezone ili Erica Gordona koji bi trebao zaraditi 12 milijuna. Od važnijih, tu su još ugovori Loua Williamsa i Trevora Arize koji su oko 7 milijuna godišnje te Patricka Beverleya koji bi trebao zaraditi oko 5,5 milijuna dolara.

CP3 će sigurno biti kontaktiran od mnogo klubova ovo ljeto. Clippersi vjerojatno imaju malu prednost. Pitanje je, može li Morey pronaći način kako stvoriti realan prostor za dovođenje budućeg hall of fame beka ili će nastaviti sa solidnom jezgrom i baciti oko na druge opcije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE