Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi pogodili 24 trice, Hood tricom za pobjedu riješio Maverickse

Sinoć je na NBA terenima odigrano deset utakmica. Rocketsi su upisali devetu pobjedu zaredom fantastičnom utakmicom protiv Pelicansa. Lakersi su napokon prekinuli svoj niz poraza, a Bucksi su u Chicago osramotili Bullse. Mike Conley se vratio u Grizzliese, kao i Isaiah Thomas koji je odigrao sjajnu utakmicu u pobjedi Celticsa.

Washington Wizards – Detroit Pistons 122:108

John Wall imao double-double u pobjedi nad Pistonsima. Postigao je 29 poena, 11 dodavanja, tri skoka i dvije ukradene. Bradley Beal je imao 25 poena, četiri dodavanja i dva skoka. Ovo im je bila devet pobjeda kod kuće, 11 u sezoni, uz to imaju 14 poraza. Kod Pistonsa najbolji je bio Kentavious Caldwell-Pope koji je imao 24 poena, šest skokova i tri dodavanja.

Orlando Magic – Brooklyn Nets 118:111

Nikola Vučević imao je 21 poena, deset skokova, četiri dodavanja, dva skoka i tri blokade u pobjedi Magica nad Netsima. Evan Fournier je imao 21 poen, četiri skoka. Serge Ibaka je dodao 18 poena, deset skokova i pet blokada. Mario Hezonja i Damjan Rudež nisu nastupali. Kod Netsa najbolji je bio Brook Lopez koji je postigao 22 poena, šest skokova i pet blokada. Bojan Bogdanović je dodao 15 poena i tri skoka.

Boston Celtics – Charlotte Hornets 96:88

Isaiah Thomas vratio se u momčad Celticsa nakon pauze od ozljede. Odigrao je sjajnu utakmicu u kojoj je postigao 26 poena, pet dodavanja i tri skoka. Al Horford je dodao 18 poena, osam skokova, pet dodavanja, pet blokada i dvije ukradene. Kod Hornetsa koji su upisali četvrti poraz zaredom najbolji je Nicolas Batum koji je postigao 22 poena, deset skokova, pet dodavanja i tri ukradene.

Toronto Raptors – Atlanta Hawks 121:125

Hawksi su prekinuli niz Raptorsa od četiri pobjede zaredom. Najbolji kod domaćina je bio Dwight Howard s 27 poena, 15 skokova. Dennis Schröder je imao 24 poena, šest dodavanja i dva skoka. Kyle Korver je imao 19 poena. Za Raptorse najučinkovitiji je bio DeMar DeRozan s 34 poena, pet skokova, četiri dodavanja i dvije ukradene. Kyle Lowry je imao 27 poena, šest skokova i dva skoka.

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 69:95

Očajna utakmica Bullsa koji su postigli samo 69 poena na domaćem terenu, to im je bio treći poraz zaredom. Giannis Antetokounmpo je bio najbolji kod Bucksa s 22 poena, 11 dodavanja, sedam skokova i tri dodavanja. Greg Monroe je imao 14 poena, 12 skokova i tri dodavanja. Kod Bullsa najviše poena imao je Dwyane Wade koji je postigao 12 poena i pet skokova.

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 92:96

Kingsi su pobijedili Grizzliese koji su bili u punom sastavu, igrali su i Marc Gasol i Mike Conley. DeMarcus Cousins je imao 22 poena, devet skokova. Kosta Koufos je dodao 16 poena, 13 dodavanja, tri blokade i dva dodavanja. Marc Gasol je imao 20 poena, šest skokova, četiri dodavanja i dvije blokade. Tony Allen je imao 16 poena, devet skokova i dvije ukradene. Mike Conley u povratku je postigao osam poena, šest dodavanja, tri skoka i dvije ukradene.

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 122:100

Nova pobjeda Rocketsa. Devet zaredom. U ovoj utakmici od 94 šuta, Rocketsi su uputili 61 šut za tri poena. Postigli su 24 trice. James Harden je imao triple-double, imao je 29 poena, 11 skokova i 13 dodavanja. Trevor Ariza je dodao 20 poena, pet skokova i tri ukradene. Eric Gordon je imao 29 poena. Anthony Davis je imao 19 poena, pet skokova i tri dodavanja.

Philadelphia 76ers – Los Angeles Lakers 89:100

Lakersi su prekinuli niz od osam poraza zaredom. Julius Randle je imao 25 poena, devet skokova, četiri dodavanja i tri ukradene za goste. Louis Williams je imao 18 poena, četiri dodavanja, tri dodavanja. Kod 76ersa Joel Embiid je imao 15 poena, četiri skoka, dva dodavanja i dvije blokade. Ersan Ilyasova je imao 13 poena, deset skokova. Dario Šarić je upisao sedam poena i tri skoka. Ovo je Phili drugi poraz zaredom i 20 u sezoni.

Miami Heat – Los Angeles Clippers 98:102

Nova pobjeda Clippersa na gostovanjima, 11 u sezoni. Blake Griffin je imao 20 poena, osam skokova i četiri dodavanja. Chris Paul je imao 17 poena, šest dodavanja i pet skokova. Kod domaćina je najbolji bio Goran Dragić koji je imao 21 poen, 11 dodavanja i šest skokova. Hassan Whiteside je imao 11 poena, 17 skokova, dva dodavanja i dvije ukradene.

Utah Jazz – Dallas Mavericks 103:100

Treća pobjeda zaredom Jazzera. Najbolji je bio Rudy Gobert sa 16 poena, deset skokova. Gordon Hayward je imao 13 poena, devet skokova i četiri dodavanja. Deron Williams za Mavse je postigao 18 poena, sedam dodavanja i dvije ukradene. Harrison Barnes je imao 21 poen, tri skoka, tri dodavanja i dvije ukradene.

Latest Posts

NE PROPUSTITE