Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi “skinuli” Celticse sa vrha

Tri su utakmice odigrane u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta u noæi sa ponedjeljka na utorak po srednjeeuropskom vremenu. U dvije su do pobjede došli domaæini, a iznenadio je Houston u TD Gardenu.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Derrick Rose (29)
  • Asistencije: Rajon Rondo (12)
  • Skokovi: Zach Randolph (15)
  • Ukradene lopte: Tony Allen (5)
  • Blokade: Tyrus Thomas (4)

Ondje je gostujuæa teksaška momèad svladala vodeæi sastav Istoène konferencije NBA lige, Boston Celticse. Bilo je 108-102 za Rocketse koji su pobjedom prekinuli niz od pet poraza na parketu na kojem se to baš i nije oèekivalo, a pogotovo zato što su i igrali bez vodeæeg strijelca Kevina Martina.

Ipak, zanimljiv je podatak da Houston veæ tri uzastopne godine slavi kod Bostona i to bez nominalno svojih najboljih pojedinaca. Godine 2009. slavili su bez Tracyja McGradyja, prošle bez Yaa Minga, Trevora Arize i Martina, a sada su im opet nedostajali kineski centar, Brad Miller i najbolji strijelac.

Što se samih strijelaca tièe, za Boston (ponovno bez Kevina Garnetta) je najviše pokazao Marquis Daniel s 19 poena i sedam skokova, dok je Houston najbolje predstavljao Aaron Brooks s 24 ubaèena koša.

Poraz je bio Bostonov deveti u sezoni i njime su pali na drugo mjesto u poretku najboljih momèadi istoène strane lige. Devet poraza ima i sada vodeæi Miami Heat, no i pobjedu više. Upisali su ih trideset.

Derrick Rose i Carlos Boozer kombinirano su ostvarili uèinak od 56 poena i 16 skokova u 95-82 pobjedi Chicago Bullsa protiv Detroit Pistonsa za koje je Richard Hamilton ostao bez ubaèaja iz igre, a Ben Wallace odigrao samo dvije minute zbog išèašenja gležnja.

Rudy Gay, Mike Conley i Tony Allen zapoèeli su za Memphis utakmicu kod Charlotte Bobcatsa promašivši svojih prvih petnaest šuteva, što je domaæin iskoristio za rani rezultatski višak i u konaènici pobjedu 96-82.

Latest Posts

NE PROPUSTITE