Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rocketsi slavili na Tajvanu, Bullsi u Brazilu

U sklopu NBA predsezone sinoć je odigrano šest utakmica, a odigrana je i jedna utakmica ujutro, između Indiana Pacersa i Houston Rocketsa, koja se igrala na Tajvanu.

Osim na Tajvanu, u sklopu NBA Global Games igralo se i u Brazilu, gdje je odigrana prva NBA utakmica u povijesti na kontinentu Južne Amerike, a akteri su bili Chicago Bullsi i Washington Wizardsi. Brazilci nisu mogli uživati u majstorijama Derricka Rosea koji je propustio ovu utakmicu zbog otečenosti koljena, no iz Bullsa uvjeravaju da to nije nikakav problem i da je s njegovim koljenom sve u redu. Tijekom utakmice mogli su se čuti povici iz publike “Rose, Rose”, no trener Tom Thibodeau nije popustio u svojoj namjeri da odmori svog najboljeg igrača.

Utakmicu su dobili Bullsi rezultatom 83:81, te iako je predsezona, još jednom pokazali da će sve njihove utakmice biti na mali broj poena. Igrači Chicaga bili su bolji kroz prve tri četvrtine, ali u posljednjoj se Wizardsi približavaju te čak dolaze u priliku za pobjedu. Pri rezultatu 83:81, što je bio i konačan rezultat, Glen Rice promašio je polaganje 29 sekundi prije kraja, a nakon promašaja Mikea Dunleavyja na drugoj strani imali su Wizardsi još jednu priliku, no ovoga puta Eric Maynor promašio je tricu za pobjedu.

Sjajnu formu u predsezoni potvrdio je Taj Gibson s 18 poena i 8 skokova, čime je nagovijestio borbu za minutažu kad krene regularna sezona. Dobar je kod Bullsa bio i Luol Deng s 14 poena, dok je kod Wizardsa prednjačio Bradley Beal sa 16 poena. Nene, brazilski centar, nije se previše proslavio na “svome” terenu te je susret završio s 5 poena i 6 skokova, a nije imao ni posebno dobar tretman kod navijača koji su mu uglavnom zviždali kada je bio u akciji, vjerojatno zbog manjka nastupa za reprezentaciju. S druge strane, legenda brazilske košarke i od nedavno član Dvorane slavnih, Oscar Schmidt dobio je veliki “standing ovation” kada se pojavio u dvorani.

Boston Celticsi uspjeli su doći do prve pobjede u četvrtoj predsezonskoj utakmici. Slavlje je bilo i više nego uvjerljivo, sa 111:81 “pali” su Knicksi, no odmah treba spomenuti da je trener Mike Woodson odmarao Carmela Anthonyja, Tysona Chandlera, Mettu World Peacea i Raymonda Feltona te oni nisu igrali. U takvom omjeru snaga Celticsi su poveli odmah od početka utakmice i bez problema upisali pobjedu.

Kelly Olynyk predvodio je strijelce Bostona s 15 poena, dok su po 13 ubacili Jordan Crawford, Avery Bradley i MarShon Brooks. Priliku za veću minutažu kod Knicka dobili su Ike Diogu i Toure Murry, što su iskoristili za 21, odnosno 16 postignutih poena.

Vrlo dobru utakmicu odigrali su Detroit Pistonsi koji su na gostujućem terenu u Barclays Centru svladali Brooklyn Netse rezultatom 99:88. Bila je ovo prva utakmica za Kevina Garnetta i Paula Piercea na svom novom domaćem parketu te su dobili veliki aplauz od oko 16.000 okupljenih gledatelja prilikom predstavljanja na početku susreta. Pistonsi su otvorili posljednju četvrtinu serijom 8-0 čime su po prvi puta na utakmici stvorili nešto veću prednost i to uspjeli sačuvati do kraja.

Prvo ime Pistonsa bio je Andre Drummond s 15 poena i 6 skokova za 18 minuta na parketu, dok su po 12 poena ubacili Greg Monroe i Kentavious Caldwell-Pope. Kod Netsa je trener Jason Kidd ravnomjerno raspodijelio minutažu među sve igrače, štedeći one najstarije (Pierce 14 minuta, Garnett 11), tako da se istaknuo Andray Blatche s 15 postignutih poena, a nitko od ostalih Netsa nije ubacio preko 10 poena. Deron Williams je ponovno propustio utakmicu, a možemo spomenuti i da je Mirza Teletović za 16 minuta ubacio 6 poena uz šut 2/8, od čega trica 2/7.

Houston Rocketsi dočekani su “poput bogova” u Tajvanu, zemlji iz koje korijene vuče Jeremy Lin, zvijezda Knicksa za vrijeme “Linsanityja” i sadašnji igrač Houstona. Na oduševljenje svih prisutnih navijača, ekipa Houstona uspjela je slavili rezultatom 107:98, a najveću minutažu dobio je upravo Lin, koji je za 35 minuta postigao 17 poena.

Rocketsi su kontrolirali susret cijelim njegovim tijekom, jedino su se Pacersi uspjeli približiti tijekom treće četvrtine, ali nedovoljno da naprave preokret. James Harden ponovno je bio najbolji kod Rocketsa s 21 poenom, dok je Dwight Howard susret završio s 10 poena i 6 skokova. Pacerse je s 19 poena predvodio Paul George, dok je 17 ubacio George Hill.

Od preostale tri utakmice možemo spomenuti neka značajnija individualna postignuća. U pobjedi Toronto Raptorsa nad Minnesota Timberwolvesima 104:97, Kevin Love ubacio je 28 poena i uhvatio 11 skokova kod poražene momčadi, dok u pobjedi Charlotte Bobcatsa nad Milwaukee Bucksima 83:76 možemo istaknuti 24 poena Jannera Parga i 21 skok Bicmacka Biyomba u pobjedničkoj ekipi. Bucksi su tijekom susreta imali prednost od 21 poena, no posljednju su četvrtinu izgubili rezultatom 33:9 što ih je koštalo poraza.

Clippersi su bez problema svladali Jazzere 106:74, a predvodio ih je Byron Mullens, ovoljetno pojačanje, s 15 poena, naravno sve uz dirigentsku palicu Chrisa Paula (6 poena, 10 asistencija). Kod Jazzera najbolji su bili Richard Jefferson s 13 poena i Alec Burks s 12. Problem za Utu je ozljeda Treya Burkea, devetog izbora ovogodišnjeg drafta. On se ozlijedio u prvoj četvrtini, ali i vratio na parket tijekom druge, no na poluvremenu su stigli nalazi te je otkriveno da je slomio kažiprst desne ruke te da bi mogao izbivati s parketa neko vrijeme.

NBA predsezona, rezultati:

Washington Wizards – Chicago Bulls 81:83
Boston Celtics – New York Knicks 111:81
Brooklyn Nets – Detroit Pistons 88:99
Minnesota Timberwolves – Toronto Raptors 97:104
Milwaukee Bucks – Charlotte Bobcats 76:83
Utah Jazz – Los Angeles Clippers 74:106
Houston Rockets – Indiana Pacers 107:98

Latest Posts

NE PROPUSTITE