Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rodman: LeBron James bi u mojoj eri bio prosječni igrač

Peterostruki NBA prvak, član Košarkaške kuće slavnih i jedan od najboljih defenzivaca i skakača NBA lige svih vremena Dennis Rodman rekao je kako bi LeBron James u njegovo vrijeme bio ”samo prosječan igrač”.

Rodman je prva dva NBA naslova prvaka osvojio 1989. i 1990. godine s Detroit Pistonsima, a onda je od 1996. do 1998. uzeo još tri prstena s Chicago Bullsima. Kontroverzni košarkaš osvrnuo se na najboljeg igrača današnjice, zvijezdu Miami Heata LeBrona Jamesa…

“Moja i njegova era, to nisu razdoblja za usporedbu. Da je LeBron igrao krajem osamdesetih i početkom devedesetih, on bi bio samo prosječan igrač. Napraviti ono što je Michael Jordan napravio, on je bio baš karizmatičan. Nemojte me krivo shvatiti, LeBron je odličan igrač, pakleni košarkaš. Ali, za mene su Scottie Pippen i Michael Jordan dvojica najboljih koje sam ikada vidio”, veli Rodman.

“Muka mi je od usporedbi Jordana i Jamesa. To su dvije različite ere. LeBron je ušao u NBA ligu u perfektno vrijeme. U Michaelovo vrijeme si mogao udarati suparničke igrače, obarati ih na pod, izvesti slobodna bacanja i igrati dalje. LeBron se u takav način ne bi mogao uklopiti. On se samo može potužiti zbog faula. To je sve što danas igrači rade, samo se žale”, dodao je ”Crv”, sugerirajući kako je u njegovo vrijeme NBA liga bila fizički puno zahtjevnija.

Pitanje “velikih trojki”. Kako bi se Miami Heat s LeBronomWadeom i Boshom proveo s Bullsima iz devedesetih godina?

“To ne bi bilo pravo natjecanje. Heat ima više talenta nego smo ga mi imali, ali mi smo imali pametnije igrače. To je sve što smo imali, pametne igrače. Ja bih Chrisa Bosha bez problema neutralizirao. Ma, to čak nije nikakav problem. A, recite mi, kako bi se to Dwyane Wade mogao nositi sa Scottiejem Pippenom? Kako? Scottie bi lako čuvao LeBrona Jamesa. Ne znam kako bi oni mogli čuvati Jordana i Pippena?”

Latest Posts

NE PROPUSTITE