Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rodman, Mullin i Sabonis izabrani u Kuæu slavnih

U sklopu Final Foura NCAA lige danas su objavljeni novi stanovnici Kuæe slavnih u Springfieldu. Popularni Hall of Fame bit æe bogatiji za deset novih imena.

Meðu tih deset odabranih najzvuènije ime svakako je Dennis Rodman, jedan od najboljih obrambenih igraèa i skakaèa lige u ono vrijeme, ali možemo reæi i u cijeloj povijesti NBA lige. Neki ga ne vole zbog njegovog ponašanja izvan parketa, no na utakmicama je uvijek davao sve od sebe, bio je kljuèni igraè Detroit “Bad Boysa”, a i pitanje je bi li Michael Jordan osvojio isti broj naslova s Bullsima bez Rodmana da mu štiti leða.

“Bez problema su me mogli zaobiæi zbog nekih stvari koje sam radio. Komotno su mogli reæi da zbog njih meni ondje nije mjesto” kazao je igraè poznat po silnim tetovažama, uèestalim promjenama boje kose, uhiæenjima, ženjenja sa samim sobom…

Peterostruki All-Star igraè i osvajaè dvije zlatne olimpijske medalje, Chris Mullin takoðer æe se pridružiti ostalim velikanima u Kuæi slavnih. Kao jednom od najboljih šutera svoje generacije, Mullinu je ovo veæ drugi puta da ulazi u Kuæu slavnih. Naime, prošle godine je legendarni Dream Team iz 1992. godine, èiji je èlan bio Mullin, takoðer uvršten u Hall of Fame.

“Nakon što sam saznao da sam uvršten otišao sam spavati, ali, spavao sam s velikim smiješkom na licu” bio je bivši košarkaš Warriorsa i Pacersa koji je karijeru završio s 17.911 poena tijekom 17-godišnje karijere.

Artis Gilmore je bivši NBA i ABA igraè kojega se rijetki sjeæaju, no koji svakako zaslužuje ovu poèast. Profesionalnu karijeru zapoèeo je kao igraè Kentucky Colonelsa u ABA ligi, a zatim je 12 godina proveo u NBA ligi kao igraè Spursa i Bullsa. Krasio ga je sjajan osjeæaj za igru te odlièan postotak šuta iz igre, koji mu kroz cijelu karijeru iznosi èak 60%.

Velika zvijezda europske košarke, ali i odlièan NBA igraè kojega su ozljede sprijeèile da napravi još veæu karijeru, Arvydas Sabonis takoðer je izabran u ovo odabrano društvo. Smatra se jednim od najboljih europskih centara ikada, a u NBA ligu je stigao tek sa 31 godinom na leðima kada više nije mogao pružati svoje najbolje igre. No ipak je ostao u sjeæanju mnogih navijaèa Portland Trail Blazersa koji æe ga pamtiti po vrhunskom osjeæaju za asistencije i visokom stupnju košarkaške inteligencije. Iako je imao problema s ozljedama, do svoje 38. godine se natjecao u NBA ligi.

Još je troje bivših igraèa uvršteno u ovogodišnju klasu Kuæe Slavnih. To su Reece “Goose” Tatum, legendarni igraè Harlem Globetrottersa, Tom Sanders, osvajaè 8 titula prvaka s Boston Celticsima te Teresa Edwards, èetverostruka osvajaèica zlatne olimpijske medalje.

Osim igraèa, i nekoliko je trenera dobilo èast biti uvršten u najslavnijoj kuæi u Springfieldu. To su trener Tex Winter, poznatiji kao dugogodišnji pomoænik Phila Jacksona, trenerica Tara VanDerveer, koja je tijekom svoje trenerske karijere nakupila preko 800 pobjeda, te Herb McGee, koji je s trenerske klupe proslavio preko 900 pobjeda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE