Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Roko Ukiæ: “Ljeto sam iskoristio radeæi na svom šutu”

Sve dok vodstvo NBA lige ne odluèi drugaèije Las Vegas æe do daljnjega biti domaæin samo All-Star utakmicama i Ljetnoj ligi.

Ovo potonje prilika je za dokazivanje mladim igraèima i onima koji su prošle sezone bili u drugome planu u svojim momèadima. A, u gradu kocke i èarolije na parketima se mogu vidjeti magiène akcije nestajanja lopte.

Ili kako je to hrvatski razigravaè Toronto Raptorsa Roko Leni Ukiæ kazao:

“Jednom kada dodaš loptu možda ju nikada više ne vidiš.”

Jasno je da je hrvatski košarkaš pritom mislio na sebiène poteze onih koji se žele svidjeti trenerima zaboravljajuæi pritom na suigraèe i protok lopte.

“Mislim da sam dobro igrao ovdje u Vegasu, ali mogu ja i bolje. Nalazim se u nešto drugaèijoj poziciji od one na koju sam navikao, drugaèije se igra, pa mi je ponekad teško vidjeti gdje toèno leže moje šanse. Ono što ja pokušavam je ukljuèiti sve u igru. Poštujem novopridošle deèke koji još nisu imali priliku nastupati u ligi i pokušavam im pomoæi koliko god mogu” kazao je Ukiæ, koji je za Raptorse lani iz utakmice u utakmicu ostvarivao uèinke od 4.2 poena, uz 2.1 asistenciju i skok po dvobojima u kojima je prosjeèno sudjelovao 12.4 minuta.

“Svaka NBA utakmica igra se na najvišem moguæem nivou, pa je mali napredak moguæe ostvariti nakon svakog susreta, što je za razigravaèa vrlo važno. Ljeto sam iskoristio radeæi na svom šutu, želim biti pouzdana zamjena na koju æe ostatak momèadi moæi raèunati. Uvijek želim unijeti ekstra energiju kada uðem na parket i na taj naèin pomoæi momèadi” dodao je Ukiæ koji æe sljedeæe sezone loptama moæi hraniti i novo pojaèanje momèadi, tursko krilo Hidayeta Türkoglua.

“On je igraè koji zna što radi i drago mi je što je s nama. Njega valja pratiti, igrao je u NBA finalu. Uvjeren sam da æe u našu momèad unijeti nešto što prošle sezone nismo imali. S njim u momèadi bit æemo sigurno jaèi” zakljuèio je Ukiæ.

Latest Posts

NE PROPUSTITE