Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Roko Ukiæ: Milwaukee je moja velika prilika

Roko Ukiæ, 24-godišnji hrvatski košarkaški reprezentativac, mnogo oèekuje od nove NBA sezone, ali ista nadanja u njega polaže novi mu klub, Milwaukee Bucksi.

U èetvrtak je trajao treæi dan treninga i pripremnog razdoblja kluba za novu sezonu, a na stranicama lokalnog Journal Sentinela su gostovala dva europska igraèa Bucksa, Hrvat Ukiæ i Turèin Ersan Iljasova.

“Kada sam saznao da je Toronto potpisao Jarretta Jacka iz Indiane, postalo mi je jasno da tamo više nema previše mjesta za mene” rekao je Ukiæ koji je prošle sezone debitirao u NBA ligi, ali je uglavnom bio druga ili treæa opcija na poziciji organizatora igre.

“Tamo sam bio u poziciji gdje bi uskakao tek kada bi se dogodila odreðena ozljeda igraèa koji je na mojoj poziciji. To nije bila moja vodilja kada sam dolazio u NBA ligu. Teško bi bilo tako funkcionirati na duže vrijeme” rekao je Ukiæ uvjeren da æe se u novoj momèadi promijeniti stav prema njemu.

“Želim da se nagradi moja dobra igra i rad ili da se ne honorira. No, ako æu igrati dobro valjda zaslužujem više minuta i bolji status. U Torontu sam odigrao nekoliko stvarno dobrih utakmica, ali nikada nisam profitirao zbog toga. Vjerujem da je Milwaukee moja prava prilika i da se neæe ponavljati takve situacije.”

Osvrnuo se Ukiæ i na nedavno Europsko prvenstvo.

“Imali smo velike ambicije, ali ih nismo do kraja potvrdili na parketu. Željeli smo da Hrvatska bude dio europskog vrha, a ja sam prvi put imao zapaženiju ulogu u momèadi, konstantniju. Osjeæao sam se dobro i zadovoljan sam igrama u ovom trenutku. Slijedi mi nastavak rada, potvrðivanja i progresije. Spreman sam za Milwaukee” zakljuèio je Spliæanin.

Latest Posts

NE PROPUSTITE