Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Roko Ukiæ: “Osjetio sam prošle sezone da napredujem”

Jedina kanadska košarkaška momèad u NBA ligi, Toronto Raptorsi, trenutaèno se nalazi u Las Vegasu gdje se odigrava Ljetna liga.

Dio Raptorsovog tima èini i hrvatski razigravaè Roko Leni Ukiæ koji se igrama želi nametnuti i izboriti veæu minutažu od one koju je imao u svojoj premijernoj sezoni meðu košarkaškom elitom.

Lani je Ukiæ, podsjetimo, iz utakmice u utakmicu ostvarivao uèinke od 4.2 poena, uz 2.1 asistenciju i skok po dvobojima u kojima je prosjeèno sudjelovao 12.4 minuta.

Odigrao je ukupno 72 susreta u kojima je ubacio 301 koš, što Ukiæa èini optimistiènim pred poèetak novog ludila u NBA ligi.

“Prva mi je sezona bila prilièno “cool”. Cijeli život sanjao sam da igram u NBA ligi, što je vrlo teška misija za europskog playmakera” priznao je Ukiæ koji od sebe, ali i od momèadi oèekuje daljnji napredak u karijeri.

“Osjetio sam prošle sezone da napredujem. Želio sam izaæi na teren i dobiti priliku i zaista mi je žao što nismo izborili doigravanje. Prava šteta, no, mislim, da æemo u sljedeæoj sezoni biti bolji” kazao je hrvatski košarkaš za Las Vegas Sun u razgovoru koji je zapoèeo usporedbom domovine i Sjedinjenih Amerièkih Država.

“Sviðaju mi se odresci (steaks), bolji su nego u Europi. Ali, mislim da je to jedina stvar koja je bolja ovdje nego u mojoj domovini. Stojim iza toga.”

Objasnio je Ukiæ i zbog èega se odmah poslije drafta (Raptorsi ga izabrali u drugom krugu 2005.) nije odluèio na dolazak u SAD, veæ je karijeru usmjerio prema Europi, gdje je, nakon Splita, igrao za TAU Ceramicu, Barcelonu i Lottomaticu.

“Želio sam biti spreman, nisam ovdje želio doæi i sjediti na klupi. Htio sam pravu priliku za minutažu i mislim da sam pravovremeno stigao ovdje. Još sam dovoljno mlad i preda mnom su mnoge dobre košarkaške godine, a opet, stekao sam i dovoljno iskustva” zakljuèio je Ukiæ koji æe u prosincu napuniti 25 godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE