Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Rollins izgubio u finalu regije South

Iako su u drugom vremenu poveli, nakon loše završnice košarkaši sveuèilišta Rollins ipak nisu uspjeli pobijediti u finalu regije South. Košarkaši Valdosta Statea su slavili sa rezultatom 71-58 u finalu Sweet 16 (16 najboljih) u diviziji II. Rollins je sezonu završio sa omjerom 27-6 i time su izjednaèili svoj rekord po broju pobjeda u sezoni.

Nick Wolf koji je proglašen za najboljeg igraèa turnira je predvodio Rollins sa 16 poena i 11 skokova, Myk Brown je dodao 14 poena, a naš Nikola Baran (na slici) je postigao 9 poena i 4 skoka u 30 minuta provedenih na parketu.

Košarkaši Rollinsa su gotovo cijelu utakmicu hvatali zaostatak za protivnikom i prvi put su poveli tek 12:37 minuta prije kraja utakmice. Meðutim do kraja utakmice su postigli samo 3 pogotka iz igre i tu je bio kraj nadanja navijaèa Rollinsa da æe njihova momèad napredovati dalje u natjecanju.

Košarkaši Rollinsa su u utakmici imali šut od samo 36 % iz igre (26 % u drugom poluvremenu) dok su košarkaši Valdosta Statea bili vrlo raspoloženi sa 49 % šuta iz igre. Kod pobjednika su najraspoloženiji bili Marvin Dibble sa 18 poena i 7 skokova, te Kevin Harris i Marquis Robinson koji su dodali 12 i 11 poena sa klupe.

Košarkaši Valdosta Statea su odmah na poèetku utakmice poveli sa 13-5 i prednost nisu puštali do sredine drugog poluvremena kada su košarkaši Rollinsa serijom 15-7 prešli u vodstvo (u toj seriji su se posebno istaknuli Nick Wolf sa 5 poena i Nikola Baran sa 2 trice), meðutim nakon toga Rollins promašuje 18 uzastopnih šuteva iz igre i Valdosta State je mirno priveo utakmicu kraju.

Usprkos porazu ova sezona æe ostati upamæena kao jedna od najuspješnijih u povijesti sveuèilišta Rollins, a veliki udio u tome je dao i naš košarkaš Nikola Baran.

Latest Posts

NE PROPUSTITE