Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ron Artest noæas postaje Metta World Peace

Kontroverzni 31-godišnji košarkaš Los Angeles Lakersa Ron Artest i službeno æe promijeniti ime u Metta World Peace 27. kolovoza.

“Danas me još možete zvati Ron i onda je sve gotovo. Rijeè je o ljubavi, o svjetskom miru. Svi se mogu poistovjetiti uz to ime, bilo ljudi iste zajednice, iste države ili zemlje koja ide u rat” ,rekao je Artest, èije æe novo ime u slobodnom prijevodu glasiti Ljubav, Dobro i Svjetski Mir.

Artest je u lipnju podnio sudski zahtjev za promjenom imena koji je sada dobio pozitivno rješenje, pa æe tako i službeno promjena imena stupiti na snagu od subote.

Takoðer, Artest æe od sljedeæe sezone na leðima nositi dres s brojem 70. Neæe to biti njegova prva promjena broja dresa. Tijekom mandata u Chicagu, Indiani, Sacramentu, Houstonu i Lakersima nosio je izmeðu ostalih brojeve 23 u èast Micheala Jordana, 91 u èast Dennisa Rodmana, kao i 37 u èast Michaela Jacksona. Prošle sezone na leðima je imao broj 15, a kaže da mu je cilj do kraja karijere promijeniti najmanje deset dresova s razlièitim brojevima.

“Mijenjam broj u 70 jer to ima neke veze sa svemirom. Sve se nekako ponavlja, a svemir je jedan. Sve je to ista stvar. Treba pozitivno razmišljati, održati djecu pozitivnom.”

Na kraju je Artest potvrdio svoje namjere da zaigra za Cheshire Jetse u Britanskoj ligi, ali da neæe donijeti službenu odluku do 22. studenog.

“Definitivno idem ako neæu igrati u NBA-u. Rijeè je o profesionalnoj košarci i bit æe zabavno. Želim iæi negdje gdje je lijepo i maleno. Imao sam drugih prilika zaraditi više novca, ali ja želim igrati u malom mjestu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE