Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rondo i Aminu odlaze iz Dallasa, dolazi DeAndre Jordan?

NBA sezona završila je prije 2 dana za Dallas Maverickse u Houstonu, porazom od domaćih Rocketsa u prvoj rundi doigravanja. Ali situacija u Dallasu je sve samo ne mirna i čini se da će predstojeće ljeto iti itekako zanimljivo za sve navijače Mavsa kao i za franšizu samu budući da ih čeka novo preslagivanje rostera i donošenje nekih važnih odluka u vezi toga.

Prva i najvažnija je da Rajon Rondo više neće biti igrač Dallasa. Premda je u Dallas došao kao svojevrsni spasitelj i netko tko je trebao unaprijediti momčad do statusa pretendenta za naslov Rondov dolazak ispao je totalni promašaj za Dallas koji nije napredovao ni rezultatski a ni timska kemija se nije poboljšala, dapače, pogoršala se. Rondo je nekoliko puta tijekom regularne sezone ušao u sukobe s trenerom Rickom Carlisleom, a sve je kulminiralo u drugoj utakmici doigravanja kada je Rondo pokazao veliku količinu nezainteresiranosti na parketu na što ga je Carlisle posjeo na klupu i Rondo u sljedeće tri utakmice nije dobio ni minute na parketu.

Razlog koji je franšiza navela za takav Rondovo neigranje bila je navodno njegova ozljeda leđa, međutim prije nekoliko dana stvari su izašle na vidjelo, i doznalo se da Rondo uopće nije bio ozlijeđen već je izgubio povjerenje uprave, trenera i suigrača, i Mavericksi su odlučili da je najbolje za mir momčadi da se Rondo ne vraća na parkete i da se prikriju razlozi zašto se to neće dogoditi. Zanimljivo, Rondo je jedini igrač s rostera Mavericksa koji neće sudjelovati u raspodjeli novčanih bonusa na koje je ekipa ostvarila pravo igrajući prvu rundu playoffa.

Rondo i Dallas zadnjih su dana dogovorili prekid suradnje i Rondo je na ljeto slobodan igrač. Biti će jako zanimljivo vidjeti tko će potpisati ovog karakterno a sve više i igrački neprilagođenog igrača. Navodno Lakersi stoje prvi u redu.

Odlazak iz Dallasa je potvrdio i Al-Farouq Aminu koji je odlučio da neće uzeti garantirani iznos od Mavericksa a koji iznosi 1,1 milijun dolara za sljedeću sezonu, već će svoju sreću potražiti drugdje. Što je i logično, jer se Aminu pokazao kao vrlo dobar defanzivac sposoban igrati na dvije pozicije i bez problema će od buduće ekipe dobiti barem 5 puta veći iznos od ovog kojeg je imao garantiran u Dallasu. „Mislim da to ima najviše smisla za mene. Tražit ću dobru sredinu za mene, kao što sam je ove godine pronašao u Dallasu. Nadam se da je mogu opet pronaći“, rekao je Aminu.

Osim o odlascima u Dallasu razmišljaju i o dolascima. Za sad se pojavila priča kako će glavna meta ovoga ljeta biti LaMarcus Aldridge, krilni centar Portlanda, kojemu istječe ugovor s Blazersima a rodio se u Dallasu za što se nadaju u franšizi Mavericksa da bi moglo bitno utjecati na njegovu odluku pri odabiru buduće destinacije. Osim Aldridgea spominje se još jedno zvučno ime a to je centar Clippersa DeAndre Jordan kojemu također istječe ugovor na kraju ove sezone, a još je jedan Teksašanin, rođen u Houstonu. Na pitanje novinara što misli o mogućnosti igranja za Dallas  Jordan je odgovorio: „Ne bih imao ništa protiv“.

U slučaju Jordanovog dolaska sigurno je da Dallas ne bi potpisao novi ugovor s Tysonom Chandlerom koji je ovoga ljeta također free agent, a na pitanje o mogućem ostanku u momčadi Tyson je samo kratko rekao: „To je na upravi da odluči“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE