Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rondo i Howard predvode obrambenu petorku lige

Obrambeni igraè sezone, Dwight Howard iz Orlando Magica i Rajon Rondo iz Boston Celticsa predvode obrambenu petorku NBA lige. Howard je ukupno imao 57 bodova, dok je Rondo stekao 50.

U petorku su takoðer izabrani LeBron James iz Cleveland Cavaliersa sa 45 bodova, Kobe Bryant iz Los Angeles Lakersa sa 34 bodova te Gerald Wallace iz Charlotte Bobcatsa sa 30 bodova.

Howard je prvi igraè u povijesti koji je vodio ligu po broju skokova i blokada u dvije uzastopne sezone. U sezoni 1973-74 su se prvi put poèele rabiti blokade kao statistièke brojke. Howard je imao prosjek od 13,2 skoka i 2,78 blokadi. Takoðer je postao tek 5. igraè u povijesti koji predvodi ligu u broju skokova u 3 uzastopne sezone. Orlando Magic je prosjeèno primao 95,3 poena èime su 4. u ligi po broju primljenih poena. Njihovi protivnici su imali prosjek od 43,8 % šuta iz igre što je najniže u ligi, a u 24 utakmice protivnici su imali manje od 40 % šuta iz igre. 57 puta su primili manje od 100 poena, a 24 puta manje od 90.

Drugu NBA petorku èine: Tim Duncan (San Antonio Spurs), Dwyane Wade (Miami Heat), Thabo Sefolosha (Oklahoma City Thunder), Josh Smith (Atlanta Hawks) i Anderson Varejao (Cleveland Cavaliers). Duncanu je ovo 13. put da bude u jednoj od dvije obrambene petorke.

Glasaèko tijelo je èinilo 30 NBA trenera koji nisu smjeli glasovati za svoje igraèe. Za prvu obrambenu petorku su dodjeljivali po 2 boda, a za drugu po 1 bod.

Latest Posts

NE PROPUSTITE