Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rajon Rondo produžio ugovor na 5 godina

Boston Celtics i njihov organizator igre Rajon Rondo dogovorili su se oko svih uvjeta, te æe ovaj 23-godišnji košarkaš ostati u tom klubu narednih pet sezona.

Prvotni ugovor Ronda i Celticsa (u klub je došao 2006. godine, kada ga je Phoenix kao 21. izbora na draftu prepustio Bostonu) je završavao na kraju ove sezone, ali naredno ljeto Rondo ipak neæe postati slobodan igraè.

Rijeè bi zapravo bila o uvjetnoj slobodi. Unatoè èinjenici da mu preostaje još godina dana ugovora, mogao bi se izložiti na tržištu i primati ponude drugih klubova, dok bi Celticsima eventualno ostala opcija parirati najboljoj i zadržati ga na taj naèin.

Potpis je vrijedan pet sezona, ali i 55 milijuna amerièkih dolara.

“Mislimo da je ovaj ugovor iznimno korektan s naše, odnosno Rondove strane. Željeli smo da bude plaæen kao jedan od pet najboljih organizatora igre, jer on to u ovom trenutku i jest. Isto tako, Boston je sigurno ovim profitirao jer Rondo je garancija da æe klub i dalje biti u samo vrhu NBA lige, ako ne i na samom vrhu” rekao je Bill Duffy, igraèev agent.

Prošle sezone, kada je Boston poražen u polufinalu Istoène konferencije od Orlanda, Rondo je prosjeèno ostvarivao sljedeæe brojke: 11.9 poena, 8.2 asistencije, te 5.2 skoka.

Ove sezone, nakon samo èetiri utakmice i Bostonovog omjera 4-0, Rondo ima prosjek preko 10 asistencija po ogledu (11.8), te je nakon Stevea Nasha drugi na toj ljestvici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE