Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rondo: Vratit ću se kada budem mentalno spreman

Za nešto manje od mjesec dana krenut će nova NBA sezona. Sve momčadi u međuvremenu pokušavaju što bolje posložiti svoje rostere, a izuzetak nisu ni Boston Celticsi. Naime, oni ipak imaju nešto više problema od ostalih. Nova, mlada momčad koja kreće od samog početka, zajedno s novim, mladim trenerom koji mora razbiti mit kako treneri sa sveučilišta ne uspijevaju u NBA ligi.

Najveći problem za Brada Stevensa sigurno je izostanak prvog imena Boston Celticsa – Rajona Ronda. Rondo se još uvijek oporavlja od teške ozljede koljena iz siječnja ove godine, a sigurno je kako će propustiti početak sezone. Kada bi ponovno mogao zaigrati, ne zna niti on sam:

“Želim se osjećati sigurno. Kada budem mentalno spreman, igrat ću. Nakon što prođe 10-11 mjeseci, nije više bitna ozljeda, bitno je osjećati se sigurno.”

Čitajući prethodnu izjavu ne možemo se ne sjetiti Derricka Rosea, igrača koji ima gotovo isti problem, a o njemu je progovorio i sam Rondo:  “Puno je ljudi pričalo loše stvari o Roseu zato što nije igrao posljednji dio sezone, ali ja ga razumijem. Morate shvatiti da smo mi takvi tipovi igrača kojima su noge gotovo sve. Ono što nam treba je ta mentalna sigurnost, da možemo slobodno trčati i skakati bez da mislimo na ozljedu.”

Rondo je bio jasan kako ne želi žuriti s povratkom, a na pitanje kada ga možemo očekivati na parketu s ostalim Celticsima kratko je odgovorio: “Na zimu.”

Trenutačno se Rondov trening sastoji samo od vožnje bicikla i šuterskih treninga.

Iako je fanovima vjerojatno teško to čuti, za Boston je možda i bolje da Ronda nema još neko vrijeme. Ako bi zaigrao na početku sezone, to bi vjerojatno značilo 7. ili 8. mjesto u konferenciji, gdje bi gotovo sigurno bili poraženi od neke puno jače momčadi (kojih na Istoku ove sezone ima mnogo).

Ono što Rondova odsutnost donosi klubu su veće šanse za bolji pick na draftu 2014. godine, više prostora za razvoj Jeffa Greena kao vođe, kao i prostora za razvoj ostalih mladih igrača u momčadi, a s druge strane donosi i zdravijeg, potpuno spremnog Ronda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE