Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rondov povratak nakon ozljede

Razigravaè Boston Celticsa Rajon Rondo je utakmici protiv Miamija ozlijedio lakat, no nakon samo nekoliko minuta vratio se na parket i praktièki sa samo jednom rukom odigrao susret do kraja.

Rondo je dislocirao lijevi lakat nakon što je pao na parket prilikom borbe za loptu protiv Dwyanea Wadea. Ostao je ležati dok medicinsko osoblje nije došlo do njega te mu pomoglo da otiðe s parketa. Doktor Brian McKeon je bio taj koji je Rondovu ruku bandažirao nakon èega je medicinsko osoblje Celticsa bilo u moguænosti da vrati lakat na svoje mjesto.

“Znao sam da nešto nije u redu èim sam pao na pod. Ali hvala Bogu na Kevinu Garnettu. Imao sam problema s disanjem te sam bio zabrinut za lakat. Samo sam slušao Kevina kako mi govori da nastavim normalno disati. Sve ostalo se sredilo kasnije”, izjavio je Rondo nakon sinoænje utakmice.

Rondo je nakon ozljede vraæen na klupu krajem treæe èetvrtine uz ovacije publike, a u igru je ušao u zadnjoj èetvrtini. Ozljeda se dogodila u nezgodan trenutak za Celticse, prilikom 16-4 serije te vodstva od 10 koševa (60:50) 7 minuta prije kraja treæe èetvrtine.

Garnett, koji je utakmicu završio s 28 koševa i 18 skokova izjavio je: “Vidio sam ga kad je igrao kroz vrlo teške ozljede, za neke vi ni ne znate. Igrao je kroz stvarno užasne ozljede. Nakon ovog incidenta svi smo se na terenu pogledali kad je ušao u igru kao – što to radi, je li normalan?”

“No on je nastavio tamo gdje je stao, bio je tipièni Rondo. Mali je vrlo èvrst mladi individualac i ja ne znam kakav æe biti kada bude imao 35 godina, ali sada pokazuje veliko srce te veliku petlju. Mi to vidimo. To ne prolazi neopaženo. Mi to vidimo i slijedimo njegov primjer”, završio je Garnett.

Rondo je utakmicu završio s 11 asistencija te 6 koševa, od kojih je par bilo u stilu jednorukih polaganja u zadnjoj èetvrtini.

No za Celticse ima još dosta posla, a i sam Doc Rivers je izrazio pesimizam o Rondovom igranju u èetvrtoj utakmici serije. “To je veliki problem. Vidjeli smo ljude kako igraju sa slomljenim stopalima i takvim stvarima. Vidjet æemo što æe bit na iduæoj utakmici. Sve u svemu, bit æe zanimljivo.”

Za Celticse je ovo bila prva pobjeda u polufinalnoj seriji Istoka protiv Miamija. Tako su zaostatak od 2-0 smanjili na 2-1, a prednost im je da i iduæu utakmicu igraju na domaæem terenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE