Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rookie pregled: Dolazak Shumperta i Parsonsa

Vrijeme je za drugi pregled rookie igraèa. Kao što je to bilo prije dva tjedna, podijelit æemo novake u èetiri kategorije i za svakoga opisati zašto pripada odreðenoj kategoriji. Nije bilo puno promjena u odnosu na prethodni pregled, ali neki igraèi su ipak promijenili svoje pozicije ili kategorije, a imamo i nekoliko novih imena.

Kandidati za novaka godine:

[igrac ime=”Kyrie Irving”] (1. izbor) – Kyrie je ostao na prvome mjestu, odnosno možemo reæi da ga je uèvrstio. Štoviše, svoj prosjek je podigao na 17,4 koša, a upisuje i 4,9 asistencija, te 3,3 skoka po susretu, te trenutno drži Cavse u playoff poziciji, a što je još važnije, izuzetnom brzinom se prometnuo u glavnog igraèa ekipe. Veliki problem su mu izgubljene lopte, koje su u omjeru sa asistencija izrazito loše, te ako želi postati ozbiljan razigravaè mora poraditi na tom aspektu svoje igre.

[igrac ime=”Ricky Rubio”] (5. izbor 2009.) – Ricky je takoðer ostao na drugom mjestu, jer jednostavno on i Kyrie po svemu iskaèu iz rookie popisa. Adelman mu je poèeo davati više minuta, nerijetko i starta, a prosjek mu se drži na 10,7 koševa, 8,5 asistencija i 4,5 skokova. Pitate se što mu treba za prvo mjesto? Prije svega mora popraviti igru u obrani, te smanjiti broj izgubljenih lopti, iako je po omjeru izgubljenih lopti i asistencija puno bolji od Irvinga. Nije daleko od prvog mjesta, ako sredi tu obranu, te pokaže veæu koncentraciju, možda se za 2 tjedna naðe na 1. mjestu ove ljestvice.

[igrac ime=”Iman Shumpert”] (17. izbor) – Brandon Knight je izgubio svoje mjesto u ovoj kategoriji, iako je zadržao svoju konstantu, no slièno igraju i Kemba Walker, te Iman Shumpert, no treæeplasirani je ipak Shumpert prije svega zbog svoje obrambene igra. Naravno, igrati obranu u Knicksima je èudan pojam, no on to radi dosta dobro, a uz to zabija i asistira, a i zadnju utakmicu je odigrao 40 minuta što je rijedak podatak za jednog novaka, posebno ako je bio 17. izbor. Lagano se pretvara u novu zvijezdu Knicksa, koja nažalost u toj ekipi ipak ne može pokazati svoj puni potencijal. Najveæi problem je što nema konstantu, nekada bljesne, pa iduæu utakmicu potone, no to je sve stvar godina, doæi æe i to na svoje mjesto.

Kandidati za “kraðu” godine:

[igrac ime=”MarShon Brooks”] ( 25. izbor ) – MarShon je zadržao svoje mjesto ovdje ponajviše zato što je zadržao konstantu, te je i dalje drugi èovjek Netsa, no neki drugi momci igraju sve bolje, i ne bi uopæe bilo èudno da ga uskoro netko skine s prvog mjesta. Obrana mu još uvijek ‘šteka’, no da momak zabija koševe, to apsolutno stoji. Nismo još mogli vidjeti kakav je u napetim završnicama jer ih Netsi rijetko kada dožive, ali tada æemo imati i bolji pogled na njegove moguænosti.

[igrac ime=”Chandler Parsons”] (38. izbor) – Rocketsi su s ovim momkom sjajno pogodili. U prošlom pregledu nije bio spomenut ponajviše iz razloga što je imao tek poneke bljeskove s klupe, no u ova dva tjedna je dogurao do startera u ekipi s nizom od 7 pobjeda, i zasluženo se našao ovdje gdje je. Prije svega fascinira njegovo srce i borbenost, te je još jedan dokaz da time možeš nadoknaditi manjak talenta u usporedbi s ostatkom lige. Brojke nisu neke fascinantne, 7 koševa i 6 skokova po utakmici, ali onaj tko je gledao Rocketse, mogao je vidjeti koliko ovaj momak znaèi u ekipi, te koliko pridonosi svojim zalaganjem. Uostalom, pitajte krilne igraèe koje je èuvao u proteklih 2 tjedna.

[igrac ime=”Noris Cole”] (28. izbor) – Cole je pao na treæe mjesto nakon odliènog starta u sezonu. U protekla dva tjedna je upisivao 6 koševa, 1,4 skoka i 1,3 asistencije po susretu, i samo ga je odlièan u ulaz u sezonu zadržao na ovoj ljestvici. Jednostavno djeluje kao da to nije onaj isti igraè, te je potpuno izgubljen. Nadamo se da æe se pronaæi, jer upravo je on bio jedan od razloga sjajnog starta Heata u sezonu.

Kandidati za razoèarenje godine:

[igrac ime=”Bismack Biyombo”] (7. izbor) – Biyombo još uvijek igra neku svoju košarku. Kreæe se oko reketa, ponekada nešto blokira, uhvati koju loptu, no to je uglavnom to, ništa puno više od prosjeène osobe njegove visine i konstitucije koju bi netko uzeo nekih godinu dana pod svoje i nauèio ga igrati košarku. Jedino što ovdje djeluje da Biyomba baš nisu dobro nauèili.

[igrac ime=”Jan Vesely”] ( 6. izbor ) – Ukratko, Vesely je oèajan. I može se reæi da smo svi mi što smo ga gledali u Europi bili u pravu kada smo se èudili što mu predviðaju, te što se na kraju ostvario, tako visok pick. Jednostavno, svime osim visinom izgleda kao da mu je još uvijek mjesto u srednjoškolskoj ligi, te je dojam da ni tamo ne bi dominirao. Jedan dio problema je vjerojatno i u tome da igra u oèajnoj ekipi, no veæina rookieja baš u takvoj ekipi uzme konce u svoje ruke i pokaže što zna.

[igrac ime=”Chris Singleton”] ( 18. pick ) – Wizardsi su imali dva izbora u top 20 i mora se priznati da su birali kao da im na mjestu generalnog menadžera još uvijek sjedi Michael Jordan. Ovaj momak se možda i ne bi našao ovdje da on nekim sluèajem, krivim horoskopom ili neèim treæim nije NBA starter. Da, starter, istina u Wizardsima, ali deèko je oèajan. Izraz lica mu govori da ne zna gdje se nalazi, igra mu je na razini klupe prosjeènog hrvatskog A-1 ligaša, a košarkaška inteligencija misaona imenica (u prilog èemu ide situacija u jednoj utakmici gdje je 6 sekundi prije kraja uhvatio ofenzivni skok kod zaostatka od 2 poena, i umjesto da je vratio loptu Wallu ili Youngu, pucao u padu iz nemoguæe situacije ). Kažu igra dobro obranu, možda i igra, ali ne dovoljno, jer vidimo kako Wizardsi stoje.

Kategorija “Ima nešto…”

Od ostatka, ovaj puta ne smijemo zaboraviti Derricka Williamsa, koji unatoè nekim dobrim partijama ipak ne opravdava svoje mjesto 2. izbora. Tu ponajviše èudi to što se oèekivalo da bi ozljedom Beasleya mogao eksplodirati, no dogodilo se suprotno. Vidjet æemo kako æe biti sada kada se Beasley vratiti, no minutaža bi mu se mogla još više smanjiti, a tako bi mogao èak izgubiti i oèekivano mjesto u rookie challenge utakmice.

Kawhi Leonard igra sjajno, izborio se za mjesto startera u Spursima i ne pušta ga. Fascinira odliènom obranom, hvata brdo skokova, poèeo je pogaðati i trice, te se može reæi da je jedini novac izabran u lotteryju, a da je apsolutno zadovoljio te je veliki kandidati za uèi na ljestvicu za novaka godine.

Utah Jazz je takoðer imao dva lottery izbora, uzeli su Enesa Kantera i Aleca Burksa, te iako još nijedan nije eksplodirao, s njima rade pametno. Obojica dobivaju sve veæu minutažu te pružaju sve bolje partiju. Oni su ionako zalog za buduænost.

Jimmer Fredette je u zadnje dvije utakmice napokon poèeo dobivati lopte, i to se vidi na njegovim poenima, jer je u obje upisao dvoznamenkasti broj poena, pogodivši 6 trica uz 60% šuta za 3.

Markieff Morris nastavlja igrati standardno, a od igraèa ‘na èekanju’ treba spomenuti Klaya Thompsona iz Warriorsa, te Nikolu Vuèeviæa iz Sixersa. Obojica su dokazali da mogu, ali nedostaje im konstanta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE