Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rookie pregled: Od Riversa i Robinsona se puno više očekuje

U drugome nastavku pregleda rookie igrača donosimo analizu igrača koji ne igraju kako se to od njih očekivalo prije dolaska u ligu i za sada mogu nositi oznaku “promašaja drafta”, iako bi se to lako moglo promijeniti ako neki od njih dobiju veću minutažu na parketu. Prvi pregled, o igračima koji igraju sjajno i koji su opravdali očekivanja ili čak i više od toga, možete pročitati ovdje.

Započeti ćemo s igračem koji je i bio najveća “kocka”, a to je Royce White. Sa 16. izborom su ga odabrali Rocketsi makar su znali da ima zdravstvenih poteškoća (jako se boji letenja avionom), ali isto tako da je jako talentiran. U predsezoni je pokazao koliko je raznovrstan igrač i mnogi su ga već stavljali na mjesto potencijalne krađa drafta, ali zdravstveni problemi su se zakomplicirali. Rocketsi su mislili da će se to jednostavno riješiti međutim Royce i Rocketsi su daleko od zajedničkog rješenja. Royce je trenutno na terapijama kod psihijatra i nadajmo se kako će što prije zaigrati kako bi svi mogli uživati u njegovim potezima.

Odmah iza njega je 5. izbor Thomas Robinson. To je igrač za kojeg se špekuliralo da može biti i 1. izbor drafta, ali jednostavno se nije uklopio u već zakompliciranu ekipu Sacramenta. Kingsima ove godine ništa ne ide po planu, osim što su predzadnji na Zapadnoj konferenciji nisu ni blizu timskoj igri i vrlo je vjerojatno da će ove sezone napraviti par razmjena s drugim ekipama kako bi pokušali promjeniti ovakvu lošu situaciju. Thomas je zahvaćen u toj cijeloj priči, dobiva limitirane minute kao zamjena Jasonu Thompsonu i ne može ih nikako iskoristiti na pravilan način. U 15 minuta prosječno zabija 4,6 poena te lovi 4,2 skoka, ali daleko je od igre koje je pružao na sveučilištu Kansas gdje je dominirao i zasluženo bio među pet najboljih igrača na draftu. Možda bi Kingsima trebala pokoja razmjena ili ipak Sacramento nije za Robinsona.

Na ovom popisu se našao i Meyers Leonard za kojeg se znalo da dolazi “sirov” u ligu, a trenutno tako i igra. Naime 11. izbora drafta krase fizičke sposobnosti, ali zbog nedostatka svih ostalih igra prosječno 17 minuta i zabija 5 poena uz 3,6 skoka po utakmici. Portland je znao u što se upušta odabirom, ali Meyers ne pretjeruje na terenu, ima postotak šuta od 53% i lijepo je vidjeti da igrači koji su svjesni svojih nedostataka ne forsiraju. Meyers će se nastaviti razvijati i kroz par godina ćemo tek moći zaključiti jesu li Blazersi pogodili s izborom na draftu.

Maurice “Don’t-call-me-Moe” Harkless je bio 15. izbor Philadelphije i 76ersi ga nisu isprve dali u razmjeni za Andrew Bynuma, ali na kraju su se kockali i proslijedili Harklessa Orlandu. Očekivalo se kako će Harkless dobiti minute u ekipi koja je u startu prognozirana kao dno NBA lige. Nažalost po navijače Magica Harkless zabija samo 4,5 poena u 18 minuta i još nijednom nije odigrao jednu utakmicu u kojoj se vidi da se on može natjecati u ovoj ligi.

Posljednji u ovom pregledu je Austin Rivers, 10. izbor Hornetsa koji se na početku sezone mučio s ozljedama, ali ga je čekalo mjesto u petorci. Čekalo se Riversa i dok je igrao, ali od njega se dobilo samo puno ispucanih šuteva. Zatim ga  je Monty Williams preselio na klupu i Rivers je počeo uzimati manje  nerezonskih šuteva i samim time je podignuo malo ovako već očajan postotak šuta (36% iz igre i 62% s linije slobodnih bacanja). Rivers za sada bilježi 8 poena u prosjeku i 3 asistencije za malo manje od 28 minuta po susretu, ali za razliku od ranije spomenutog Harklessa Rivers je imao tu svoju utakmicu. U porazu protiv Timberwolvesa je zabio 27 poena (od čega 5/6 za tri) i pokazao kako ima nade da će dostignuti visoko postignuta očekivanja koja mu se nameću još od srednje škole.

Latest Posts

NE PROPUSTITE