Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose dobija nove obrambene zadatke

Vinny Del Negro, trener Chicago Bullsa, ove sezone oèekuje veliki napredak zvijezde momèadi Derricka Rosea u obrambenom segmentu igre.

“Derrick je mnogo napredovao svojom koncentracijom, i pravilnim postavljanjem u obrambene pozicije, a takoðer je iskoristio prednosti svojih atletskih sposobnosti i snage,” rekao je Del Negro. “To je za sada veliki plus za nas, održavamo pritisak na lopti.”

Nije lako nauèiti èuvati NBA protivnike tijekom ljeta, ali Rose je rekao kako je uložio puno vremena u loveæi svog trenera po terenu kako bi usavršio svoj rad nogu.

“Trener mi je rekao kako æu u nekim utakmicama trebati èuvati Kobea Bryanta i LeBrona Jamesa,” rekao je Rose. “Radujem se tome i ako dobijem takvu priliku dati æu sve od sebe da ih dobro èuvam.”

Rose se takoðer nada da æe mu bolja kondicija ove sezone pomoæi u obrani. Tijekom svoje rookie sezone, Rose je imao problema sa protivnièkim playmakerima.

“Kada si dobro pripremljen, tvoj um ne luta,” rekao je. “Ostaješ usredotoèen i tada dobro zatvaraš svog protivnika. Prošle godine sam bio više iscrpljen tijekom trening kampa. Pretpostavljam da što više prolaziš kroz trening kamp, bolje nauèiš kako se odmoriti.”

Chicago Bullsi su juèer otišli u London gdje æe u utorak igrati protiv Utah Jazza, u svojoj drugoj utakmici predsezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE