Saturday, December 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Rose: Dosta mi je “niskih” udaraca

Košarkaš Chicaga Derrick Rose nakon grubog nasrtaja Detroitova Charliea Villanueve u nedjeljnoj utakmici dviju momèadi izrazio je ljutnju zbog naèina na koji ga protivnici pokušavaju zaustaviti.

Rose je s 24 koša predvodio Bullse do pobjede nad Detroitom nakon produžetka 100:94, a razljutio ga je potez igraèa Pistonsa Villanuevae koji mu je prilikom jednog ulaska pod koš, èetiri i pol minute prije kraja regularnog dijela susreta, teškim prekršajem ostavio krvavi trag na nosu.

Nakon što su suci pogledali snimku, spomenuti prekršaj igraèa Pistonsa okarakterizirali su namjernim, a Villanuevino protivljenje toj odluci “nagradili” su tehnièkom greškom. Poslije utakmice lanjski MVP i dalje je bio frustriran zbog tog nasrtaja.

“Bijesan sam. Dosta mi je više da me zaustavljaju takvim ‘niskim’ udarcima i jeftinim trikovima. Moram dignuti glas. Pa izgleda da sam ja jedini superstar u NBA ligi na kojeg se može iæi takvim startovima. Ja tu ne mogu puno uèiniti, ali ima onih koji mogu. U ovom sluèaju suparnika uopæe nije interesirala lopta. Pa idi èovjeèe barem na loptu”, ljutito je poruèio Rose kojeg je vodstvo lige nedavno kaznilo zbog sliènog istupa nakon susreta s Knicksima.

“Glavni razlog zašto sam sada pobjesnio je taj što Villanueva nije uopæe želio doæi do lopte. Ne znam. Vjerojatno zato što sam uvijek bio šutljiv sada trpim ovakve prekršaje. Nakon zadnje situacije ipak sam morao nešto reæi”, ogorèen je playmaker Bullsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE