Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose ide na specijalistièki pregled ozlijeðenih leða

Aktualni MVP prošle sezone i najbolji igraè ekipe iz Chicaga, Derrick Rose propustio je zadnje dvije utakmice zbog ozljede leða te æe narednih dana na specijalistièku provjeru ozljede. Bullsi strahuju da æe izgubiti najboljeg igraèa na neodreðeno vrijeme.

Bullsi se u ponedjeljak vraæaju kuæi nakon 9 utakmica odigranih na gostovanjima te æe Rose odmah biti pregledan. Ako budu vijesti loše, ostatak tima æe se morati potruditi da nadoknade gubitak.

Za ostatak Istoka ova vijest je dobra, pogotovo za drugoplasirani Miami Heat kojem bi se ovako otvorio put za proboj na prvo mjesto Istoka, podrazumijevajuæi pri tome slabiju igru Bullsa. S druge strane, Bullsima ovo nikako ne ide na ruku jer si ne smiju dopustiti lošiju igru u nekoliko utakmica s obzirom da im je Miami tako blizu, a znamo koliko prednost domaæeg terena znaèi u playoff utakmicama.

Iduæih 6 utakmica Bullsi igraju u United Centru. S Roseom u startnoj postavi sve utakmice za Bullse bi bile zicer, no bez njega to je potpuno druga prièa.

“Boli me kroz sva ova gostovanja. Igrao sam kroz bol te bi se nakon svake utakmice pogoršavalo. Stvarno sam zabrinut, ali nastojim ostati pozitivan. Ne znam što mi je, ali znam da me leða ubijaju”, izjavio je Rose.

Rose ne zna što bi mogao biti razlog boli, ali je spomenuo kako je i u srednjoj školi imao iste probleme. “Sjeæam se u srednjoj školi iste ove boli koja je prošla tako da sam se jedno jutro probudio i više je nije bilo. Moglo bi i tako sada biti.”

Èitava organizacija bi sigurno voljela da to bude tako, no ne postoji nikakve naznake za takav scenarij, a sama informacija da je Rose imao ove probleme i u srednjoj školi su razlog za poveæanu brigu.

Osim Rosea i Richard Hamilton je van postave zbog ozljede. Tom Thibodeau je izjavio kako je on tjedan dana udaljen od povratka, što je sigurno plus za Bullse ako Rose bude odsutan duže vrijeme.

Dok su obojica odsutni pred ostatkom momèadi je jako bitan i težak test. Morat æe pokazati koliko su dobri i koliko mogu bez svog All-Star razigravaèa. Njima, a i nama, ne preostaje ništa drugo nego da budemo strpljivi i èekamo povratak Bullsa u Chicago i pregled koji æe donijeti konaène informacije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE