Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose, Irving, Farmar i Salmons za pobjedu u posljednjim sekundama

U noæi sa srijede na èetvrtak odigrano je èak 13 utakmica najjaèe košarkaške lige svijeta – NBA. Najveæe iznenaðenje veèeri priredila je druga najlošija momèad Istoka – Washington Wizdars. Košarkaši iz glavnog grada Sjedinjenih Amerièkih Država slavili su u svojoj dvorani protiv Los Angeles Lakersa sa 106-101 iako su u treæoj èetvrtini zaostajali èak 21 poen razlike.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Antawn Jamison (33)
  • Asistencije: Steve Nash (13)
  • Skokovi: Serge Ibaka (20)
  • Ukradene lopte: Chris Paul (5)
  • Blokade: Byron Mullens (5)

Kobe Bryant je unatoè 30 ubaèenih koševa ipak bio tragièar susreta s obzirom da je u posljednjoj èetvrtini, kada je bilo najpotrebnije, pogodio samo jedan šut iz 10 pokušaja. S druge strane, Roger Mason je ubacio tri trice u posljednjoj dionici kojima su Wizardsi preokrenuli utakmicu u svoju korist. Nick Young bio je najefikasniji kod domaæih s 19 koševa, te šest uhvaæenih lopti, dok je za goste veæ spomenuti Bryant imao 30, ali uz oèajan šut 9-31. Bio je to drugi uzastopni gostujuæi poraz Lakersa u isto toliko veèeri.

Zanimljiva je bila i transformacija publike koja je do poluvremena skandirala Bryantu “MVP” (najkorisniji igraè lige), da bi u posljednjim minutama susreta uzvikivala “Beat LA” (dobite LA).

Miami do pobjede bez trice!

U borbi druge i šeste momèadi Istoka Miami je stigao do 11. uzastopne pobjede na svom parketu. Heat je s 89-86 bio bolji od Atlanta Hawksa, ali uz podosta muka. Naime, košarkaši Miamija morali su nadoknaditi -10 iz treæe èetvrtine, te su tek u završnici slomili žilave Hawkse. LeBron James je s 31 poenom i 11 skokova bio najbolji kod Heata. Dwayne Wade dodao je 18 uz osam skokova i šest asistencija. Goste je predvodio Josh Smith s 23 koša i šest skokova.

Zanimljivo je reæi da je ovo bila prva utakmica nakon 6. travnja 2006. godine da Miami nije pogodio nijednu tricu! Prekinut je niz od èak 455 utakmica regularnog dijela sezone i 60 doigravanja. Heat je noæas za tri poena šutirao 0-10.

Minnesota Timberwolves stigla je do vrlo vrijedne domaæe pobjede 106-94 nad Portland Trail Blazersom kojom se ugurala na osmo mjesto Zapada, posljednje koje vodi u doigravanje nakon 66 utakmica regularnog dijela sezone. Kevin Love je ponovno bio èovjek odluke za Timberwolvese s 29 postignutih poena i 16 uhvaæenih lopti pod obruèima. Pripomogli su doduše i Wes Johnson s 19 i Luke Ridnour s 22 koša. Kod gostiju je LaMarcus Aldridge imao 22, a Gerald Wallace 13 poena, uz devet skokova i devet asistencija.

Nadigrao je tako Love Aldridgea i po drugi put u svega pet dana, te Portlandu nanio èetvrti poraz u posljednjih pet susreta kojim su pali na èak 11. mjesto poretka na Zapadu.

Chicago Bullsi su kao gosti sa 106-104 slavili protiv Milwaukee Bucksa i to šutom Derricka Rosea u posljednjoj sekundi utakmice. Razigravaè Bullsa držao je loptu u svom posjedu do posljednje sekunde pri izjednaèenom rezultatu 104-104, a onda je malo unutar linije koja oznaèava šut za tri poena dignuo i pogodio za osmu uzastopnu pobjedu Chicaga.

Bio je to 30. koš veèeri za Rosea, a ujedno i pobjednièki. Joakim Noah pridodao je 20 poena uz 10 skokova. Kod domaæina je Ersan Ilyasova ubacio 32 koša, što mu je rekord karijere, dok je Drew Gooden dodao 27. No, sve to nije bilo dovoljno za prvu momèad Istoka.

Tricom Jordana Farmara s istekom vremena New Jersey Netsi su u svojoj dvorani slavili protiv Los Angeles Clippersa sa 101-100. Netsi su umalo prokockali 18 koševa prednosti koliko su najviše imali u treæoj èetvrtini, ali je Farmar, kojeg je iz nekog razloga Chris Paul, razigravaè Clippersa, ostavio samog kako bi pripomogao u èuvanju Derona Williamsa u posljednjem napadu, bio mirne ruke i pogodio za pobjedu sa 0.2 sekunde do kraja susreta.

Slièan scenarij odigran je i u Denveru gdje su Cleveland Cavaliersi polaganjem prvog picka drafta Kyriea Irvinga slavili protiv Nuggetsa 100-99. Ostalo je još èetiri sekunde za napad Denvera, ali rezultat se nije mijenjao. Antawn Jamison bio je najefikasniji Cavs s 33 postignuta koša, dok je Irving dodao 18 od kojih je 10 postigao u posljednje dvije i pol minute posljednje èetvrtine. Domaæe je s 22 poena predvodio Al Harrington.

I u Sacramentu je bilo napeto. John Salmons je 6.8 sekundi prije kraja položio za 99-98 prednost Kingsa protiv New Orleans Hornetsa. Marcus Thorton postigao je 25 poena za Sacramento koji je ovom pobjedom prekinuo crni niz od èetiri uzastopna poraza. Kod gostiju je Jarrett Jack imao 25 poena, a Trevor Ariza 20.

Latest Posts

NE PROPUSTITE