Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose: Morao sam biti sebičan oko povratka na parket

Derrick Rose je po prvi put nakon serije doigravanja protiv Miami Heata javno dao intervju. Pričao je o tome kako je teško doigravanje gledati s klupe, o odnosu s trenerom Tomom Thibodeauom i ogromnoj želji za povratkom na parket.

“Ja nisam sebična osoba, ali kada se borite s ovakvom ozljedom onda morate biti pametni. Ovo je nešto s čime sam morao biti sebičan, ne mogu gledati što drugi ljudi misle kada se radi o zdravlju”, rekao je Rose o ozljedi koljena.

Rose tijekom sezone nikada nije otvoreno priznao da se neće vratiti, ali je s vremenom, točnije početkom ožujka, postalo jasno kako će propustiti cijeli regularni dio godine i doigravanje.

Osvrnuo se Rose na takav scenarij: “Bilo je teško, jedna od najtežih stvari u mom životu. Nakon operacije krenete trčati, ali kod ovakve ozljede imate faze oporavka. Ja još uvijek idem kroz te faze, još nisam gotov. Ovo je daleko najteži posao koji sam ikada radio u NBA karijeri, nikada nisam bio ovako fokusiran na nešto.”

Rose se dotaknuo njegove dominacije na treninzima Bullsa gdje je bio jedan od boljih igrača: “Kada ste na treningu, to nije isto kao utakmica, nije ista brzina igranja. Utakmica je potpuno drugačije iskustvo, udvajaju vas, imate razne strategije. Na treningu uvijek igramo istu obranu i nikada me ne udvajaju pa sam imao dosta slobodnog prostora.”

Dosta navijača Chicago Bullsa i ljubitelja košarke je kritiziralo Rosea zbog neigranja u doigravanju, dok su njegovi suigrači igrali i borili se unatoč lakšim ozljedama.

“Moji suigrači su vidjeli koliko radim na treninzima samo da ojačam nogu. Svi suigrači koji su prolazili kroz ozljede su mi rekli da se ne vraćam prije vremena samo zato što oni prolaze kroz ozljede”, rekao je Rose.

Rose je za kraj rekao da mu je jedini cilj osvojiti NBA naslov i da se nada da će navijači tijekom iduće sezone shvatiti da je dugi oporavak bio dobar odabir. Dohvatio se i odnosa s glavnim trenerom: “S Tibsom je sve super. Razgovarali smo barem dva puta tijekom ovog tjedna, čak sam i propustio dva njegova poziva, a on mrzi kada to napravim. On je čovjek koji voli košarku isto koliko i ja, a to je velika ljubav. Kada naiđem na nekoga tko voli košarku isto ili više od mene, njemu skidam kapu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE