Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose novèano kažnjen zbog komentiranja suðenja

Derrick Rose, prošlogodišnji MVP, kažnjen je od strane lige sa 25 tisuæa dolara zbog izjava u kojima je kritizirao suðenje. Naime, nakon utakmice u kojoj je postigao 32 poena, te u kojoj su njegovi Chicago Bullsi pobijedili na domaæem terenu New York Knickse, požalio se novinarima zbog, prema njegovom mišljenju, premalo prekršaja sviranih na njemu u prodorima pod koš.

„Vjerojatno sam jedini superstar u ligi koji prolazi kroz ovako nešto“, izjavio je Rose misleæi pritom naravno na kriterije sudaca. Unatoè prošlogodišnjem osvajanju nagrade za najkorisnijeg igraèa, èini se da 23-godišnji Rose još uvijek nema onaj mali „kredit“ kod sudaca kao neki njegovi stariji kolege u ligi.

Bez obzira na skraæenu i zgusnutu sezonu i lakše ozljede koje su ga muèile, Rose i ove godine igra na svojoj MVP razini od prošle sezone. Za 35,6 minuta provedenih na parketu u prosjeku ostvaruje 22,8 poena, 3,5 skokova i 8,0 asistencija uz 45% šuta iz igre i 82% sa linije slobodnih bacanja. Takoðer, pokazao se kao pravi voða Bullsa (skor 35-9) u završnicama utakmica, pogodivši veæ tri šuta ove sezone u zadnjim sekundama ili sa zvukom sirene, koji su direktno odluèivali pobjednika dvoboja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE