Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose odveo Bullse do pobjede

Košarkaši New York Knicksa su u svom Madison Square Gardenu zahvaljujuæi odliènoj tricaèkoj dionici u treæoj èetvrtini pobijedili Memphis Grizzlies rezultatom 120:99. Dodajmo i to kako su igraèi Bullsa i Knicksa odigrali utakmicu u zelenim dresovima obilježivši tako St. Patrick’s Day.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Toney Douglas (29)
  • Asistencije: Deron Williams (11)
  • Skokovi: Omer Asik (16)
  • Ukradene lopte: Rudy Fernandez (3)
  • Blokade: Kris Humphries (5)

Toney Douglas je završio susret sa 29 poena, šutiravši za tri poena 9-12. “Nakon prvog koša osjetio sam da me ide, i da nema obrane koja me može zaustaviti”, izjavio je nakon utakmice košarkaš koji je tim uspjehom izjednaèio klupski rekord (Latrell Sprewell protiv Clippersa i Bucksa ubacio 9 i John Starks protiv Bucksa). Nakon posljednjeg suèevog zvižduka ostaje zapisano da Knicksi nikada nikome nisu ubacili više dalekomentnih pokušaja. Pogodili su 20 trica iz 36 pokušaja. Zanimljivo, i prijašnji rekord, ostvaren 2008., postavili su protiv Memphisa. Ubacili su tada tricu manje.

Inaèe, Grizzliesi su se donekle držali u prvom poluvrijemenu kada su na odmor otišli sa samo osam koševa zaostaka, ali su poèetkom treæe èetvrtine domaèini pogodili nekoliko trica u nizu i riješili pitanje pobjednika.

Carmelo Anthony je pridodao 28 poena, dok je Chauncey Billups ubacio 18 poena. Kod poražene momèadi je Mike Conley ubacio 16 poena.

Bullsi obranom do pobjede

Chicago Bullsi su u New Jerseyu pobijedivši Netse ponovno zasjeo na vrh Istoka. Slavili su zahvaljujuæi odliènoj obrani, pogotovo u zadnjoj èetvrtini.

“Tijekom ove sezone sve probleme u napadu ispravljamo obrambom”, izjavio je Derrick Rose koji je ubacio 21 poen, a ujedno zaustavio Derona Williamsa koji je šutirao iz igre 1-12. Dodajmo i to kako su Netsi dobre tri minute prije kraja došli na 2 poena zaostaka, ali je Rose ukrao loptu Williamsu i prelomio susret te donio svojoj ekipi novu 49 pobjedu u ovoj sezoni.

Omer Asik je za Bullse upisao double-double od 11 poena i 16 skokova. Kod Netsa je Brook Lopez upisao 22 poena i 8 skokova, dok je Kris Humphries pridodao 13 poena i 16 skokova. Solidnu rolu je odigrao i Slovenac Saša Vujaèiè ubacivši 13 poena, a k tome je pridodao i 5 skokova te 1 asistenciju.

Za kraj dodajmo kako su Blazersi bez veèih poteškoæa pred svojom publikom pobijedili Cavalierse. LaMarcus Aldridge je uknjižio 20 poena i 11 skokova, dok je bivši košarkaš Bobcatsa, Gerald Wallace pridodao 17 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE