Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose odveo Chicago do nove pobjede

Košarkaši Chicago Bullsa nezaustavljivo jurišaju ka osvajanju prvog mjesta u Istoènoj konferenciji. Do 15. pobjede u zadnjih 17 utakmica došli su u svom United Centeru protiv Toronto Raptorsa sa 113-106.

Derrick Rose predvodio je Bullse s double-double uèinkom od 36 koševa i 10 asistencija, a pridodao je i tri blokade. Kvalitetnu pomoæ imao je u Carlosu Boozeru koji je upisao 18 koševa i 10 skokova, kao i Luolu Dengu koji je zabio 17 koševa. Bullsi su pobjedom dodatno odmakli prvim pratiteljima na Istoku, Miamiju i Bostonu, dok su se u ukupnom poretku opasno približili vodeæim San Antonio Spursima. Trenutno tako imaju samo pobjedu manje i jedan poraz više od Spursa.

U redovima Raptorsa, koji su bili oslabljeni za Andreu Bargnanija (gležanj) i Josea Calderona (zadnja loža), najbolji su bili Jerryd Bayless i DeMar DeRozan, obojica su zabili po 26 koševa.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Derrick Rose (36)
  • Asistencije: Jose Juan Barea (11)
  • Skokovi: Blake Griffin (16)
  • Ukradene lopte: Tony Allen (4)
  • Blokade: Serge Ibaka (3)

Golden State Warriorsi savladali su na svom parketu Dallas Maverickse 99-92 i tako sprijeèili “metlu” u èetvrtom meðusobnom susretu sezone. Monta Ellis predvodio je Warriorse s 32 koša, a David Lee dodao je 16 uz 8 skokova za 33. ovosezonsku pobjedu Warriorsa. Drugi uzastopni poraz Mavericksima je bitno uništio izglede za osvajanje druge pozicije na Zapadu uoèi doigravanja. Dva dana nakon teškog poraza od Lakersa (s 28 koševa razlike) Dallas je ponovo imao problema s pronalaskom raspoloženih igraèa. Najbolji je bio Shawn Marion s 21 košem.

Los Angeles Clippersi savladali su u Staples Centeru Oklahoma City Thunder 98-92. Petoricu dvoznamenkastih igraèa Clippersa predvodio je Blake Griffin s 26 koševa i 16 skokova, dok je Eric Gordon ubacio 18 koševa. Najefikasniji kod Oklahoma Cityja bio je Kevin Durant s 23 poena i šutom iz igre 10-24. Clippersi su tako nanijeli Thunderu drugi uzastopni poraz nakon prethodno vezanih pet pobjeda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE