Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose pogodio za pobjedu, maestralna partija Chrisa Paula

Sinoć su odigrane samo dvije utakmice u NBA ligi, a obje su bile veoma zanimljive i mogli smo uživati u sjajnim individualnim predstavama. Chris Paul je briljantnom utakmicom nadigrao šuterski odličnog Stephena Curryja, dok je Derrick Rose pogodio šut za pobjedu svojih Chicago Bullsa.

Bullsi su u prvoj utakmici nove sezone na svome terenu uspjeli svladati New York Knickse rezultatom 82:81. Bila je to i prva službena utakmica Derricka Rosea u United Centru nakon propuštanja cijele prošle sezone. Rose je imao veliku želju za dokazivanjem, ali ponovno ga šut nije služio i vidjelo se da će mu trebati neko vrijeme da vrati naviku igranja u najvišoj brzini. Ipak, kada je bilo potrebno, pogodio je. A to je bilo u zadnjem napadu, pet sekundi prije kraja, kada je pogodio težak šut preko Tysona Chandlera i Raymonda Feltona za pobjedu. Na kraju je Carmelo Anthony promašio tricu za pobjedu, a “odbijanac” nije uspio pospremiti Chandler i tako su Bullsi upisali prvu pobjedu sezone.

Što se tiče ostatka utakmice, Bullsi su većinu vremena proveli u vodstvu, ponajviše zahvaljujući brojnim izgubljenim loptama Knicksa, koje su omogućile lagane koševe iz tranzicije za Chicago. U drugom su dijelu Knicksi uspjeli bolje kontrolirati loptu, Carmelo je pogodio nekoliko šuteva i to je bilo dovoljno da se u potpunosti vrate u utakmicu i izbore već opisanu napetu završnicu u kojoj su imali i priliku za pobjedu.

Rose je susret završio s 18 poena, ali uz slab šut 7/23, a puno bolje nego na otvaranju sezone odigrao je Luol Deng sa 17 poena i 6 asistencija. Treba svakako spomenuti još Joakima Noaha sa 6 poena, 15 skokova i 5 asistencija. Knickse je predvodio Anthony s 22 poena te po 6 skokova, asistencija i ukradenih lopti, dok je Raymond Felton ubacio 7 poena. Jedanaest minuta na parketu dobio je povratnik Amar’e Stoudemire koji je to iskoristio za pet poena.

Nevjerojatnu predstavu razigravača vidjeli smo u Staples Centru, gdje su domaći Clippersi uspjeli upisati prvu pobjedu sezone nad Golden State Warriorsima rezultatom 126:115. Chris Paul i Stephen Curry odigrali su utakmicu za pamćenje i sigurno ćemo gledati još mnogo njihovih sjajnih dvoboja. Clippersi su cijelim tijekom utakmice bili u vodstvu i nisu dopustili Warriorsima da dođu u priliku za preokret, no Curry je svojim dalekometnim “bombama” održavao svoju momčad u igri i znali su Clippersi da se ne smiju opustiti niti minute jer bi se s nekoliko trica Warriorsi mogli vratiti u igru. Warriorse je u ovoj utakmici “pokopao” prevelik broj izgubljenih lopti, čak 24, naspram 26 podijeljenih asistencija, što je omjer koji će morati popraviti ako žele među “velike dečke”.

Posebno će se pamtiti period u trećoj četvrtini, u kojoj je Chris Paul u tri uzastopna napada, u razmaku od svega 30 sekundi, podijelio tri asistencije na alley-oop zakucavanja Blakea Griffina. Posljednje dvije asistencije došle su nakon dvije ukradene lopte Paula, s posebno se ističe akcija u kojoj je ukrao loptu Curryju i sa centra bacio savršenu loptu za atraktivno zakucavanje Griffina. Uostalom, zašto bismo opisivali kada možemo postaviti video:

Sjajno je odigrao Chris Paul, koji je u potpunosti gospodario napadima svoje momčadi te brojnim pogođenim šutevima s poludistance, posebice u posljednjim minutama kada je najviše trebalo, održavao svoju ekipu u vodstvu. Susret je završio s 42 poena, 15 asistencija i 5 ukradenih lopti, a veliku pomoć imao je u Blakeu Griffinu koji je postigao 23 poena. Curry nije mnogo zaostajao za Paulom, ubacio je 38 poena, uključujući 9 trica iz 14 pokušaja (od kojih su brojne bile korak ili dva iza linije za tri poena), te podijelio 9 asistencija, no imao je čak 11 izgubljenih lopti, previše da bi se pobijedilo Clipperse u njihovom domu. Ostatak petorke Warriorsa također je bio dvoznamenkast, a najviše je ubacio David Lee, 22 poena.

NBA rezultati, 31.10.2013:

Chicago Bulls – New York Knicks 82:81
Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 126:115

Latest Posts

NE PROPUSTITE