Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose propustio srušiti Miami, Clippersi svladali Nuggetse

U reprizi finala Istoène konferencije NBA lige košarkaši Miamija su na svom parketu pobijedili Chicago 97:93, makar je Derrick Rose imao dvije šanse da Bullsi odnesu možda i pobjedu s Floride.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (35)
  • Asistencije: Darren Collison (10)
  • Skokovi: Kobe Bryant (14)
  • Ukradene lopte: Alonzo Gee (4)
  • Blokade: Brendan Haywood (5)

Prvo je pri 94:93, 23 sekunde prije kraja, promašio oba slobodna bacanja, a potom je u zadnjem napadu svoje momèadi promašio šut za moguæih 95:95. Inaèe, briljantno je Rose odigrao cijelu utakmicu, makar je èesto sve svodio na igru “jedan protiv pet”. No, ubacio je 34 poena, uz šest skokova i asistencija, te je cijelo vrijeme držao Chicago u prikljuèku s Miamijem. Za domaæu je momèad najbolje odigrao LeBron James ubacivši 35 poena, uz 11 skokova i pet asistencija. Bosh je dodao 24 uz 12 skokova.

Napeto je bilo u teksaškom derbiju u kojem je Dallas, nakon produžetka, pobijedio San Antonio 101:100. Dirk Nowitzki je odigrao, tko zna koju veæ, lošu utakmicu ove sezone. Iz igre je gaðao 5-14, ali je Dallas sam na svojim leðima izvukao Jason Terry. Zabio je 34 poena, ali i zadnji koš za produžetak, kao i èetiri u posljednje 42 sekunde produžetka koja su odluèila pobjednika.

San Antonio je, inaèe, vodio u završnici osnovnog dijela, a Green je kod 91-91 pogodio i ostaje upitno je li pustio loptu ili ne prije isteka vremena. U pitanju su bili djeliæi stotinke.

LA Lakersi su se nakon poraza kod Milwaukeeja uspjeli oporaviti i samo 24 sata kasnije pobijediti Minnesotu u gostima 106:101. Kobe Bryant je uèinio mnogo toga na putu prema pobjedi, pa je tako ubacio 35 poena uz 14 skokova, ali je ovog puta imao i odliènu pratnju u Pau Gasolu (28 poena i šest skokova). Zakazao je na domaæoj strani Ricky Rubio koji je imao šut 2-13.

Novak Kyrie Irving je sa 23 poena, èetiri skoka i šest asistencija dotukao Boston u gostima (pobjeda Clevelanda 88:87), iako se domaæima vratio Ray Allen. Orlando nastavlja posrtati, pa ih je sada pobijedila i Indiana 106:85, dok je Chauncey Billups predvodio Clipperse, te je sa 32 poena napakostio svom nekadašnjem klubu Denveru (109:105).

Latest Posts

NE PROPUSTITE