Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose razoèarao, Thunder ponovno svladao Houston

U subotnjem derbiju Istoène konferencije NBA lige Atlanta Hawksi su na svom parketu pobijedili Chicago Bullse zaustavivši njihovu seriju od šest uzastopnih pobjeda.

Josh Smith ubacio je 25 koševa dodavši po pet skokova i asistencija, šuteri Joe Johnson i Vladimir Radmanoviæ napravili su svoj posao postigavši po 17 poena, a na uobièajenom je nivou bio i Al Horford s 14 koševa, sedam skokova i èetiri asistencije.

Hvaljenu je prvu Chicagovu petorku Atalantina u subotu nadigrala 71-32!

Podbacio je Derrick Rose. Ubacio je svega osam koševa uz šut iz igre 3-10. Najslabiji je to njegov napadaèki uèinak još od 15. prosinca 2010. godine i utakmice protiv Toronta. Nije se prva zvijezda druge najbolje momèadi istoka s omjerom 7-2 više vraæala u igru nakon što je izašao dvije i po minute prije kraja treæe èetvrtine.

Bullse je, uz slab uèinak Carlosa Boozera i Luola Denga, predvodio John Lucas sa 16 koševa.

Pobjedu više i poraz manje iz devet uvodnih utakmica sezone ostvarili su košarkaši Miami Heata, omjerom najbolja momèad lige. U subotu je momèad Erika Spoelstre slavila na gostovanju kod New Jersey Netsa 101:90.

Treæu utakmicu zaredom floridski je sastav odigrao bez ozlijeðnog (stopalo) Dwyanea Wadea, no zato se na parket nakon utakmice pauze (gležanj) trijumfalno vratio LeBron James. Zabio je 22 od svoja 32 koša ukupno krilni igraè Miamija u prvoj èetvrtini koju je njegova momèad dobila 31-18. Pogodio je svih sedam uvodnih šuteva na koje se odvažio. Uèinku je dodao devet asistencija i sedam skokova, ali i osam izgubljenih lopti i dvije blokade.

Chris Bosh pratio ga je sa 16 poena. Kod domaæih je uèinak karijere ostvario Kris Humphries s 25 koševa i 12 skokova. Deron Williams odigrao je skromnu utakmicu (šut iz igre 4-16) upisavši svejedno double-double uèinak sa po deset koševa i asistencija.

Do èetvrte su pobjede u devetoj utakmici došli aktualni prvaci Dallas Mavericksi, koji su na svom parketu nadigrali New Orleans Hornetse 96:81. Vince Carter i Ian Mahinmi, 25-godišnji francuski centar, upisali su po 13 poena. Dirk Nowitzki ponovno je bio neuvjerljiv. Ubacio je 10 poena uz èetiri skoka. Iz igre je gaðao oèajnih 2-11.

Ulogu najbolje momèadi Zapada drži Oklahoma City Thunder, koji je slavio na gostovanju kod Houston Rocketsa 98:95 nanijevši Teksašanima šesti poraz u osmoj utakmici. Do sedme pobjede u devetom dvoboju Thunder je predvodio Kevin Durant s 27 koševa i šest skokova. U kljuènim je trenucima, 22 sekunde prije kraja, ubacio skok-šut te do kraja dvoboja pogodio još dva slobodna bacanja za pobjedu svoje momèadi. Podjednako je dobar bio Russell Westbrook s 25 koševa, èetiri skoka i šest asistencija, dok je iskusni centar Nazr Mohammed s klupe pridonio sa 17 koševa i šest skokova.

Domaæima nisu pomogli uèinci sezone argentinskoga krilnog centra Luisa Scole (28 koševa, 7 skokova) i slovenskog beka Gorana Dragièa (20k, 8a, 4s).

Šesti su put u osmom nastupu slavili San Antonio Spursi koji su na domaæem parketu nadigrali Denver Nuggetse s tijesnih 121:117. Danny Green zabio je za pobjednike 24 koša najviše pridonijevši šestoj uzastopnoj domaæoj pobjedi Teksašana. Nuggetse je s izjednaèenim najboljim uèinkom karijere (31 koš) predvodio Talijan Danilo Gallinari. Momèad iz Colorada porazom je prekinula seriju èetiriju uzastopnih pobjeda. Trenutaèno je Denver na omjeru 6-3.

Do èetvrte pobjede u šestoj utakmici došli su Los Angeles Clippersi. Nova supermomèad u Staples Centeru je pobijedila Milwaukee Buckse s neuvjerljivih 92:86. Blake Griffin predvodio je pobjednike s 22 koša i 14 skokova, Caron Butler dodao je 20, Chauncey Billups 19, a Chris Paul devet koševa uz sedam asistencija.

Goste je predvodio Brandon Jennings s 21 košem, sedam asistencija i šest skokova. Igrali su Bucksi treæu utakmicu zaredom bez ponajboljeg centra lige Andrewa Boguta, koji je u Australiji zbog problema obiteljske prirode.

Latest Posts

NE PROPUSTITE