Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose uništio Atlantu

Derrick Rose! Derrick Rose! Fantastièna utakmica najkorisnijeg igraèa regularne sezone. Atlanta nije imala nikakog odgovora. Postigao je 44 koša, njegov rekord u utakmicama doigravanja.

- Advertisement -

Chicago je odigrao odliènu utakmicu na obje strane terena. Obrambeni specijalci Luol Deng, Keith Bogans i Ronnie Brewer su u potpunosti zaustavili dvojac Joe Johnson i Jamal Crawford, koji su zajedno postigli 17 koševa. Usporedbe radi, u prvoj utakmici su zajedno postigli 56 koševa, a Atlanta odnijela pobjedu. U napadu je Rose radio što je htio, prodirao, šutirao, ali najvažnije da je pogaðao. Chicago je pogodio èak deset trica, a imali su i nevjerojatnih 18 napadaèkih skokova.

Na poèetku utakmice smo mogli vidjeti rijetko viðen timeout nakon samo 49 sekundi utakmice. Naime, Chicago je poveo 4-0, ali nije to isfrustriralo trenera domaæe ekipe, veæ jedan jedini napad Atlante, u kojem je Joe Johnson šutirao preko Joakima Noaha, a ostatak ekipe doslovno stajao na mjestu. Upravo na ovakve šuteve je Larry Drew bio bijesan u drugoj utakmici i htio je odmah sprijeèiti da se nešto slièno ne dogodi.

MVP lige Derrick Rose je odmah na poèetku utakmice pokazao kojim tijekom želi da ide utakmica, te je nakon prve èetvrtine veæ skupio 17 koševa. S druge strane razigravaè Atlante Jeff Teague kao da se želio dokazati Roseu, te je na poèetku utakmice konstantno svojim koševima odgovarao Roseu, a ponajprije zahvaljujuæi njemu Atlanta uspijeva održavati toliko – koliko pristojan zaostatak u prvoj èetvrtini.

- Advertisement -

U drugoj èetvrtini ponajprije zahvaljujuæi igraèima s klupe Chicago uspijeva stvoriti znaèajniju prednosti te u jednom trenutku imaju najveæih do tada u seriji 19 poena razlike. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 56-43. Chicago je ponajprije podigao razinu igre u obrani, gdje su onemoguæavali prodore Teaguea, a dopuštali šuteve Josha Smitha i Ala Horforda sa poludistance, koje su oni uredno promašivali. Zanimljivo je da je publika redovito zviždala Joshu Smithu kada je ovaj pomislio na vanjski šut. Nisu htjeli vidjeti svoga visokog èovjeka da se izvalaèi izvan reketa, a to su jasno pokazivali, što je naravno i Smithu oèigledno smetalo.

Treæa èetvrtina je donijela drugaèiju napadaèku taktiku Atlante. Smith i i društvo su uglavnom postizali koševe iz reketa. Meðutim, to je funkcioniralo 5 minuta. Kada je Chicago shvatio što rade, vrlo brzo se prilagodio takvoj igri. Derrick Rose je nastavljao svoj show, nezaustavljiv za obranu Atlante.

Skok u napadu je bio od posebnog znaèaja na poèetku posljednje èetvrtine, tako da je Chicago iskoristio skoro svaki posjed lopte, te radi toga i ostvario 24 poena razlike, koji su omoguæili da posljednjih 5 minuta odmore najvažnije igraèe, a ponajprije zglobove Derricka Rosea.

Atlanta bi što prije trebala pogledati snimku prve utakmice i koje su šuteve uzimali u toj utakmici, jer pokušajem u ovoj utakmici nemaju što tražiti protiv Chicaga, odnosno Rosea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE