Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rose vjeruje da će opet biti elitni razigravač

Mnogi NBA navijači vjerojatno i s razlogom ne etiketiraju Derricka Rosea kao elitnog razigravača u ovom trenutku karijere. Ali Rose vjeruje kako je samo pitanje vremena kako će se vratiti na staru formu.

Rosea su novinari poslije treninga u ponedjeljak pitali želi li pokazati ove sezone kako je on elitni razigravač.

Da, ali ja znam da jesam“, rekao je Rose. „To me ne iznenađuje. Pitanje je samo vremena dok se ne poslože sve kockice. Sav težak rad koji sam uložio, kako sam posvetio svoj život igri, sve što sam žrtvovao. Samo ih je nekoliko to učinilo i koje to čine. Tako da je sve na tome da se to posloži.“

Prirodno je da igrači imaju samopouzdanja u svoje sposobnosti, ali Roseov učinak zadnjih sezona nije ni blizu elite. Prošle sezone Rose je u prosjeku imao 16,4 koša i 42% šuta, dijelio 4,7 dodavanja po utakmici za Chicago Bullse koji nisu došli do doigravanja.

Predsjednik Knicksa Phil Jackson razmjenom je doveo Rosea ovo ljeto i naravno da bi volio da se ovaj playmaker vrati u svoju formu s početka karijere kada je proglašen najmlađim MVP igračem u povijesti lige 2011.

Od tada Rose je imao nekoliko teških ozljeda koljena, svaka drugačija od druge. 28-godišnjak je odigrao manje od 40% mogućih utakmica u zadnjih pet godina.

Propustio je i malo više od dva tjedna trening kampa zbog suđenja u Los Angelesu. Optužbe su bile da su on i dva prijatelja silovali bivšu curu. Vratio se u Knickse u petak nakon što je oslobođen krivnje.

Jako sam uzbuđen. Imamo puno sjajnih igrača. Učimo kako igrati zajedno. Učimo kako napraviti kemiju u momčadi. Sve to dolazi iskustvom i igranjem zajedno.“

Trener Knicksa Jeff Hornacek rekao je kako je Rose izgledao jako dobro u svojim zadnjim pripremama. Ali Hornacek bi želio vidjeti da Rose uzima neke šuteve u određenim situacijama.

Mislim da će doći vrijeme kada ću morati reći Derricku da bude više agresivniji“, rekao je Hornacek. „Doći će vrijeme kada će htjeti asistirati suigračima, što je sjajno za razigravača. Ali na otvorenom terenu on je jako težak za čuvati. On će biti u napadu… Osjeća kako ima sjajne suigrače u momčadi na koje može računati, ali doći će vrijeme gdje će on imati prednost i gdje ćemo željeti da on to napadne.

Rose vjeruje kako će Knickse jako teško braniti u pick and rollu s igračima kao što su Joakim Noah, Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis, Courtney Lee i Brandon Jennings.

Izaberite svoj otrov“, rekao je Rose. „Moj posao je da navučem dva igrača na sebe tako da momčad može iskoristiti slobodan prostor.“

Hornacek je rekao kako će Rose možda trebati malo više vremena da se navikne na napad jer je bio odsutan zbog suđenja. Doktori u New Yorku ga dobro paze i imaju ga na oku zbog stresa koji je doživio tijekom suđenja.

Anthony očekuje kako će Rose još više rasti kako vrijeme bude prolazilo. Također vjeruje kako će Rose profitirati od očekivanja koje ima New Yorku više nego od onih koje je imao u Chicagu.

Ne mislim da ne igra se nekim teretom na svojim leđima, ne misli o ozljedama“, rekao je Anthony. „Prije je dolazio na trening kampove na rehabilitaciju, a sada ima šansu doći i samo trenirati i ostavi sve iza sebe i da se samo fokusira na košarku. Kada imate talent kao on ulazeći u novi sezonu s čistom glavom i fokusom koji on ima, morate biti uzbuđeni.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE