Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Roy Hibbert: Preopušteni smo u obrani

Nakon dva uzastopna finala istočne konferencije protiv Miami Heata, Indiana Pacersi bi ove godine mogli propustiti doigravanje po prvi puta od sezone 2009/2010. Sve je počelo teškim prijelomom noge Paula Georgea prošlo ljeta za vrijeme priprema reprezentacije SAD-a za Svjetsko prvenstvo, a nastavilo se katastrofalnim igrama kojima se trag može pronaći u drugoj polovici prošle sezone. No početkom veljače stvari su krenule na bolje (djelomično i zbog lakšeg rasporeda) i s omjera 18-32, Pacersi su dospjeli na 30-34. Međutim, opet su upali u crnu rupu doživjevši 6 poraza u zadnjih 6 utakmica. U ponedjeljak im je James Harden hladnokrvno utrpao 44 poena što je bilo dovoljno za pobjedu Rocketsa 110-100 i slanje Indiane na 10. mjesto Istoka s jednom utakmicom zaostatka za osmoplasiranim Boston Celticsima.

Posljednji poraz nije mogao progutati centar Pacersa RoyHibbert koji je svoje mišljenje o momčadi iznio novinarima: „Reći ću vam pravi odgovor, a ne neko sranje. Mislim da nekad biramo lakši put. U minulim sezonama bili smo sposobni ne činiti osobne pogreške i zaustaviti protivnički napad, a lakši način od ovoga jest taj da fauliramo, i sebe ne isključujem. Ne čuvam svojeg igrača dovoljno dobro i moja pomoć u rotaciji nekada nije dovoljno dobra kao što je bila.“

Borba za doigravanje na Istoku ulazi u završnu etapu i ako Pacersi žele uloviti posljednji vlak za eventualni okršaj protiv Hawksa ili Cavaliersa, moraju što prije popraviti igru. Pozitivna je stvar što je George sve bliži oporavku, ali iz tabora Pacersa poručuju da ne žele forsirati s njegovim povratkom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE