Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Roy i Camby odradili polusatni trening

Bek Portlanda Brandon Roy vratio se treninzima, ali neæe se vratiti u sastav veæ ovoga vikenda, kako se je oèekivalo.

Trostruki all-star igraè koji je prije nešto više od tri tjedna bio podvrgnut artroskopskoj operaciji na oba koljena, u srijedu je odradio polusatni trening sa svojim suigraèima. Pri završetku treninga nije osjetio nikakvu bol.

Dobar je osjeæaj ponovno izaæi na teren“ izjavio je Roy, koji je usto dodao da je problem sa njegovim koljenima posljedica premale hrskavice.

Trener Trail Blazersa Nate McMillan rekao je da æe Roy polako biti uveden u rotaciju i da æe njegova minutaža na terenu biti pažljivo kontrolirana. Roy je poèetkom tjedna najavio da bi mogao zaigrati veæ ovoga petka u Torontu.

Možda sam malo precijenio sebe u tom trenutku“ izjavio je Roy na spomen najava sa poèetka tjedna.

Roy do sada u ovoj sezoni ima 23 odigrane utakmice sa 16.6 koševa, 3 skoka i 3.3 asistencije po utakmici. U njegovoj odsutnosti u glavnog igraèa Portlanda prometnuo se LaMarcus Aldridge sa 25.4 koševa i 10 skokova po utakmici od 15. prosinca, kada je Roy podvrgnut operaciji.

Centar Portlanda Marcus Camby takoðer je imao artroskopsku operaciju prošloga mjeseca, te se vratio treninzima juèer, kao i Roy. I on je bio je limitiran na 30 minuta treninga. Camby do sada ima 39 nastupa ove sezone sa statistikom od 5.9 koševa i 11.3 skokova po utakmici.

Povratak dvojice važnih igraèa je veliko ohrabrenje za Trail Blazerse, koji veæ drugu sezonu za redom imaju veæih problema sa ozljedama. Posebno sa ozljedama koljena, jer osim Roya i Cambyja još trojica igraèa imaju sliènih problema. Zbog operacije koljena u studenome je objavljeno da æe cijelu sezonu propustiti Greg Oden, krilni igraè Jeff Pendergraph u predsezoni je ozljedio koljeno i zbog operacije æe takoðer propustiti cijelu sezonu, a novak Elliot Williams je morao biti podvrgnut operaciji na oba koljena.

Prošle sezone Roy je morao na operativni zahvat na menisku desnog koljena samo dva dana prije poèetka doigravanja. Veæ u èetrtoj utakmici prvoga kruga doigravanja protiv Phoenixa Roy je bio natrag u igri. Serija je pripala Phoenixu, a postavilo se je pitanje je li Roy bio prebrzo vraæen na parkete. U vezi najnovijih vijesti, Roy je izjavio da prihvaæa oprez trenera McMillana.

Osjeæam se dobro, ali u isto vrijeme razumjem i njegovo mišljenje. On želi da se osjeæam odlièno prije povratka“ zakljuèio je Roy, još uvijek neizvjesnu prièu oko njegovog povratka utakmicama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE