Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Roy na izlaznim vratima Portlanda?

Zanimljivu informaciju prenio je jedan televizijski voditelj iz Portlanda koji je na svome Twitter profilu napisao da Blazersi ozbiljno razmišljaju o tome da otpuste najboljeg igraèa ekipe Brandona Roya. Tome je dodao kako se nada da æe vodstvo kluba još jednom dobro razmisliti prije donošenja konaène odluke.

Roy je ugovorom vezan za klub još èetiri godine kroz koje bi trebao dobiti 68 milijuna dolara, što nije velik novac za igraèa njegova kalibra, no Blazersima najviše problema zadaju njegova koljena zbog kojih je u prošloj sezoni nastupio u samo 47 utakmica.

Još jedna stvar koja mu ne ide u prilog je odlièna igra Wesleya Matthewsa koji je u prošloj sezoni odigrao sve 82 utakmice, te bilježio solidne brojke od 15,9 poena uz 45% šuta iz igre, 3,1 skoka i 2 asistencije, te æe kroz naredne èetiri godine dobiti oko 27 milijuna dolara, što je velika razlika u odnosu na svotu koju su dužni isplatiti Royu.

Kad bi otpustili Roya, odnosno iskoristili tzv. amnesty clause koji svakoj ekipi omoguæuje da isplati ugovor jednog igraèa i tako ga makne sa popisa igraèa koji terete salary cap pri èemu igraè postaje free agent, imali bi dovoljno novca da u svoje redove dovedu slobodnog igraèa koji bi mu mogao biti dostojna zamjena, a i uvijek mogu probati doæi do visokog izbora na draftu, te naæi mladog igraèa koji bi im bio dugoroèno rješenje na poziciji beka šutera.

Roy je nedvojbeno odlièan igraè koji ima 27 godina, te sigurno ima za odigrati još puno utakmica u NBA ligi, bilo u Portlandu ili u nekoj drugoj sredini.

Ako ga Portland otpusti sigurno neæe imati problema u potrazi za novim radnim mjestom jer se za njegove usluge veæ sad zanimaju Golden State Warriorsi. Navodno bi Roy prihvatio njihovu ponudu zbog toga što je njegov bivši agent trenutno pomoæni GM u Warriorsima, te bi navodno i volio ostati na Zapadnoj obali SAD-a.

Latest Posts

NE PROPUSTITE