Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio: Dobro sam postupio ostavši u Europi

Najpotentniji europski mladi košarkaš Ricky Rubio izabran je na prošlogodišnjem NBA draftu kao ukupno peti od strane Minnesota Timberwolvesa, no odluèio je ostati u europskoj košarci, te preæi u redove Barcelone.

Ondje 19-godišnji playmaker u potpunosti sazrijeva što dokazuje svakom utakmicom, te se priprema na novi iskorak u karijeri, no o NBA ligi ne razmišlja. Barem ne još.

“Želio sam ostati u Europi još neko vrijeme i sada znam da sam napravio dobar potez. Možda æu jednoga dana i otiæi u NBA ligu, ali tek kada æu u potpunosti za nju biti spreman” tvrdi sjajni defanzivac odliènog pregleda igre za kojeg se pretpostavljalo da u NBA ligu nije želio u dresu slabašne momèadi, što Timberwolvesi u ovom trenutku jesu.

“Da je tako bilo, onda ne bih niti izlazio na draft. Ne, to nije toèno, odluèio sam se ostati u Europi jer ovdje još imam neobavljena posla. Primjer? Nikada nisam osvojio španjolsko prvenstvo ili Euroligu, a igranjem u Barceloni za to mi se ukazuje velika prilika.”

“Bojim li se NBA igraèa? Nikako, pa veæ sam igrao protiv njih i to mi nije nikakav problem. Protiv takvih igraèina sam igrao na Playstationu prije no što sam zaigrao protiv njih u finalu Olimpijskih igara, a tu sam utakmicu snimio i pogledat æu je kada se umirovim” zakljuèio je Rubio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE