Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio izjednaèio rekord

U pobjedi Timberwolvesa 93-72 protiv Wizardsa, koji su još uvijek bez pobjede, brilijirao je rookie Ricky Rubio. U toj je utakmici ubilježio 13 koševa i 14 asistencija, te je jedan od èetiri igraèa koji je u prvih osam utakmica imao taj broj asistencija, èime se upisao u povijest najjaèe košarkaške lige na svijetu.

No, ti igraèi nisu oni razigravaèi za koje ste svi èuli, kao npr. Oscar Robertson, Magic Johnson ili John Stockton. Ti su igraèi Ernie DiGregorio, koji je 14 asistencija ubilježio u debitantskoj utakmici za Buffalo Bravese u 1973., Bryan Warrick za Washington Bulletse u 1982. i Greg Grant za Sunse u 1989. Ti navedeni igraèi su vjerojatno enigma i najvatrenijim ljubiteljima i poznavateljima košarke.

Navedene legende su 14 asistencija imali nešto kasnije, Oscar Robertson do tog dostignuæa došao “tek” u dvadesetoj utakmici, a Magic i John su podijelili 14 lopti tek u drugoj sezoni(Magic u 80-toj, Stockton u 86-toj utakmici). To samo govori o igraèkoj zrelosti Rubija, koji je veæ hvaljen na sva zvona, a najveæe su pohvale došle od Lebrona Jamesa, koji je rekao da Ricky “vidi akcije nego što su odigrane“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE