Thursday, February 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Rubio izjednaèio rekord

U pobjedi Timberwolvesa 93-72 protiv Wizardsa, koji su još uvijek bez pobjede, brilijirao je rookie Ricky Rubio. U toj je utakmici ubilježio 13 koševa i 14 asistencija, te je jedan od èetiri igraèa koji je u prvih osam utakmica imao taj broj asistencija, èime se upisao u povijest najjaèe košarkaške lige na svijetu.

- Advertisement -

No, ti igraèi nisu oni razigravaèi za koje ste svi èuli, kao npr. Oscar Robertson, Magic Johnson ili John Stockton. Ti su igraèi Ernie DiGregorio, koji je 14 asistencija ubilježio u debitantskoj utakmici za Buffalo Bravese u 1973., Bryan Warrick za Washington Bulletse u 1982. i Greg Grant za Sunse u 1989. Ti navedeni igraèi su vjerojatno enigma i najvatrenijim ljubiteljima i poznavateljima košarke.

Navedene legende su 14 asistencija imali nešto kasnije, Oscar Robertson do tog dostignuæa došao “tek” u dvadesetoj utakmici, a Magic i John su podijelili 14 lopti tek u drugoj sezoni(Magic u 80-toj, Stockton u 86-toj utakmici). To samo govori o igraèkoj zrelosti Rubija, koji je veæ hvaljen na sva zvona, a najveæe su pohvale došle od Lebrona Jamesa, koji je rekao da Ricky “vidi akcije nego što su odigrane“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE