Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio: Možda propustim i poèetak iduæe sezone

Španjolski košarkaš Ricky Rubio operirao je 21. ožujka ozlijeðeno koljeno lijeve noge, te je na poèetku duge rehabilitacije koja æe trajati mjesecima. Ovog tjedna se pojavio i pred novinarima u svom Minneapolisu.

Ove je sezone Rubio zapoèeo svoju NBA avanturu, te je na odlièan naèin predvodio Minnesotu. Ostvario je Rubio tijekom sezone 12 double-double uèinaka, te je u èak 15 utakmica ostvario dvoznamenkasti broj asistencija.

Do ozljede je bio na prosjeku od 10,6 poena po utakmici, 8,2 asistencija, 4,2 skoka i 2,2 ukradene lopte. Kada se ozlijedio, Minnesota je bila osma na Zapadu, a poslije ozljede njegova je momèad ostvarila omjer 4-13 i ispala je iz kruga momèadi koji nastavljaju sezonu u doigravanju.

“Lijepo je vidjeti koliko te ljudi bodri u svemu. Lijepo je proæi ulicom i dobivati potporu od nepoznatih osoba. Lijepo je primiti poruke podrške od Garnetta ili Wadea. Hrabri vas sve to”, rekao je uz smješak Rubio koji je, podsjetimo, u utakmici s Lakersima, i nakon sudara s Kobeom Bryantom, potrgao prednji križni ligament.

Za 21-godišnjaka je izgubljena aktualna NBA sezona, kao i nastup na Olimpijskim igrama, a makar su iz kluba rekli da æe Rubio biti spreman za novu sezonu, Španjolac je poruèio:

“Kao prvo, sigurno neæu žuriti pri povratku. Zbilja moram biti potpuno spreman da bih se vratio na parket. Gotovo sigurno neæu igrati predsezonu, a mogao bih možda propustiti i poèetak same iduæe sezone. No, to æemo sve vidjeti. Lijeènici su mi rekli da je moguæe da se oporavljam i do devet mjeseci”, zakljuèio je Rubio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE