Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio: Ne osjećam se ugodno na terenu

Ove sezone Rickyju Rubiju malo stvari polazi od ruke, a prije samo koju godinu je svojim maestralnim igrama (pogotovo dodavanjima) privukao pozornost cijele lige na sebe. Ne samo da je postao veliki hit, već je i jednoj posrnuloj franšizi kao što su to tada bili Timberwolvesi dao nadu u bolje sutra.

Rubio je u svoje prve dvije sezone bilježio odlične brojke (10,6 koševa i 8,2 asista, odnosno 10,7 koševa i 7,3 asista), no ove godine stvari ne idu prema planu. Činjenica je da Ricky nije imao pretjerane sreće s ozljedama i da su one u značajnoj mjeri spriječile njegov napredak, no njegova igra je još uvijek nepotpuna. U svojoj trećoj godini, koja je trebala označiti njegov definitivan dolazak na veliku scenu, Rubio igra lošije nego što je igrao u svojoj rookie sezoni bilježeći u prosjeku 8,6 poena i 8 asistencija uz najlošiji postotak šuta iz igre tijekom njegove trogodišnje NBA karijere (34,6%). Jasno je iz ovih brojki da mu je upravo šut najveći nedostatak. To stvara brojne problema kako za Rubija tako i za Minnesotu. Rickyjeva loša igra s distance onemogućuje penetraciju i lagano dodavanje pod koš te ne dovodi do kvalitetnog spacinga, koji bi im itekako dobro došao s obzirom da pod košem ima odličan centarski par u Loveu i Pekoviću.

Rubio je u potrazi za onim što je njegovu igru činilo zaista jedinstvenom, i bilo bi dobro da to pronađe što prije. Timberwolvesi imaju loš omjer s 18 pobjeda i 20 poraza te se čini da će još jednu sezonu gledati doigravanje s kauča. Što je najgore, čini se da su Rickyjev optimizam i radost koju je donosio igrajući košarku također nestali.

“Bit ću iskren. Ne osjećam se baš ugodno na terenu”, Rubio je rekao za Associated Press nakon treninga u četvrtak. “Nisam svoj i momčad to primjećuje. Moram se vratiti tamo gdje sam bio, biti opet svoj. Radim na tome. Nešto nedostaje. I meni je isto teško.”

Čak i kada nije bio član početne petorke tijekom svoje rookie sezone, dvorana u Target Centru bi proključala kada bi Ricky došao do zapisničkog stola da uđe u igru. To je još uvijek tu, ali u manjoj mjeri i Rubio to zna.

“Volim košarku”, izjavio je Rubio. “Ali se ne zabavljam kao što sam prije. Znam da sve mora biti profesionalno. Ali ja se samo želim zabavljati igrajući. I teško mi je do toga doći sada.”

Timberwolvesi imaju omjer pobjeda i poraza 0-11 u utakmicama koju su odlučene s 4 ili manje koševa, a jedan od razloga je stagnacija u napadu tijekom zadnjih minuta utakmice. Tada protivnički igrači udvajaju Lovea i Pekovića izazivajući Rubija da šutira s distance što uglavnom ne završi dobro za Minnesotu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE