Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio odbio 42 milijuna dolara

Nakon odlaska Kevina Lovea iz Minnesote u klubu se puno pričalo o produljivanju ugovora s Ricky Rubijem, prvim razigravačem i trenutno najvrjednijim igračem u ekipi. Timberwolvesi moraju paziti na cap-space, no čini se kako Rubijevog agenta to uopće ne zanima.

Prema pisanju Darrena Wolfsona, Timberwolvesi su spremi ponuditi Rubiju četverogodišnji ugovor vrijedan negdje oko 42 milijuna dolara, ali njegov agent to ne bi prihvatio jer vjeruje kako bi iduće ljeto Knicksi i Lakersi imali dovoljno cap-spacea da ga potpišu.

Rubio ima još jednu godinu u svojem ugovoru s Vukovima i ako ne potpiše novi ugovor postat će slobodan igrač. No, iduće sezone slobodni igrači postat će i Rajon Rondo, Jeremy Lin, Kemba Walker i Monta Elis (ako ne potpišu nove ugovore sa svojim ekipama). Kako bi Rubio prošao kao slobodan igrač među takvom konkurencijom?

Rubio je solidan obrambeni igrač koji ima odličan pregled igre i loš šut (33% šutirao je iz igre), ali igrači vole igrati s njime baš zbog njegovog pregleda igre. U sličnoj situaciji našao se i Rondo 2009. kada je dobio petogodišnji ugovor vrijedan 55 milijuna dolara. Kada usporedimo Ronda i Rubija, obojica su loši šuteri i odlični dodavači, ali Rondo ne uzima toliko šuteva i više ide na obruč dok Rubio nastavlja šutirati.

10 milijuna dolara po sezoni sigurno nije mali novac i pitanje je bi li uspio dobiti više u drugim ekipama i kako bi se tamo prilagodio. Niti Bledsoe još nije uspio pronaći klub, a zdrav Bledsoe je trenutno puno vrjedniji i jeftiniji igrač od Rubija. Hoće li Rubio potpisati produljenje ugovora ili će iskušati svoju šansu na slobodnom marketu iduće ljeto možemo samo nagađati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE