Tuesday, May 17, 2022

ZADNJE OBJAVE

Rubio ostaje igrati u Španjolskoj

Španjolski 19-godišnji košarkaški reprezentativac Ricky Rubio igrat æe sljedeæe dvije sezone u Barceloni, a ne u NBA momèadi Minnesota Timberwolvesa kako se isprva èinilo.

- Advertisement -

Omalenog razigravaèa Joventuta je kao peti izbor 1. kruga drafta uzela Minnesota, te se èinilo izvjesnim da æe Rubio veæ poèetkom ove sezone zaigrati u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta.

Meðutim, došlo je do obrata i tako ESPN.com prenosi da sastanka predstavnika Joventuta i Minnesote u ponedjeljak naveèer nije bio uspješan i da æe Rubio sljedeæe dvije godine, koliko ga još veže ugovor s Joventutom, ostati igrati na europskom tlu, ali ne u Joventutu veæ u Barceloni.

Navodno u ugovoru potpisanom s Barcelonom, aktualnim španjolskim prvakom, postoji klauzula prema kojoj on može napustiti klub sezone 2010/11 bez odštete.

- Advertisement -

U svakom sluèaju, ukoliko se Rubio odluèi za odlazak u NBA ligu, Timberwolvesi zadržavaju pravo na njegovo novaèenje. Da je došao ove sezone u NBA ligu Rubio bi s Minnesotom potpisao èetverogodišnji ugovor vrijedan 15 milijuna dolara, a da je igrao kako su mnogi od njega oèekivali, imao bi priliku po isteku tog ugovora potpisati novi unosan ugovor koji bi mu jamèio enormne zarade.

Ovako æe u NBA ligu vjerojatno stiæi 2011. godine, nakon èega æe morati èekati dvije godine kako bi postao slobodan agent i potpisao bogati drugi ugovor koji mu prema NBA pravilima omoguæava velike zarade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE