Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio ostaje igrati u Španjolskoj

Španjolski 19-godišnji košarkaški reprezentativac Ricky Rubio igrat æe sljedeæe dvije sezone u Barceloni, a ne u NBA momèadi Minnesota Timberwolvesa kako se isprva èinilo.

Omalenog razigravaèa Joventuta je kao peti izbor 1. kruga drafta uzela Minnesota, te se èinilo izvjesnim da æe Rubio veæ poèetkom ove sezone zaigrati u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta.

Meðutim, došlo je do obrata i tako ESPN.com prenosi da sastanka predstavnika Joventuta i Minnesote u ponedjeljak naveèer nije bio uspješan i da æe Rubio sljedeæe dvije godine, koliko ga još veže ugovor s Joventutom, ostati igrati na europskom tlu, ali ne u Joventutu veæ u Barceloni.

Navodno u ugovoru potpisanom s Barcelonom, aktualnim španjolskim prvakom, postoji klauzula prema kojoj on može napustiti klub sezone 2010/11 bez odštete.

U svakom sluèaju, ukoliko se Rubio odluèi za odlazak u NBA ligu, Timberwolvesi zadržavaju pravo na njegovo novaèenje. Da je došao ove sezone u NBA ligu Rubio bi s Minnesotom potpisao èetverogodišnji ugovor vrijedan 15 milijuna dolara, a da je igrao kako su mnogi od njega oèekivali, imao bi priliku po isteku tog ugovora potpisati novi unosan ugovor koji bi mu jamèio enormne zarade.

Ovako æe u NBA ligu vjerojatno stiæi 2011. godine, nakon èega æe morati èekati dvije godine kako bi postao slobodan agent i potpisao bogati drugi ugovor koji mu prema NBA pravilima omoguæava velike zarade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE