Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio predvodio Timberwolvese do pobjede

Minnesota Timberwolvesi i Washington Wizardsi odigrali su utakmicu u nama “prijateljskom” terminu, zapoèela je u 19 sati a izgleda da taj termin više odgovara igraèima Minnesote koji su uvjerljivo slavili rezultatom 93:72.

Za Wizardse smo najavili kako bi mogli doæi do prve pobjede, prošlu su utakmicu protiv Knicksa vrlo dobro igrali, no danas smo ponovno vidjeli njihovo blijedo izdanje s veoma propusnom obranom i slabim protokom lopte u napadu. Ovo im je osmi poraz u osam susreta ove sezone te ukoliko ovako nastave prvu pobjedu æe još dugo èekati. A ni raspored im ne ide na ruku. Velika prilika im je sljedeæa utakmica, kada doèekuju Toronto, a ako to ne pobijede slijedi im 8 iznimno teških utakmica u kojima imaju minimalne šanse za pobjedu. Protivnici su im Chicago, Houston, Oklahoma, Denver, Boston i tri puta Philadelphia.

Što se tièe tijeka ove utakmice, prva èetvrtina bila je neizvjesna i momèadi su se smjenjivale u vodstvu. Minnesota ulaskom Rickyja Rubia u igru krajem prvog perioda ubacuje u višu brzinu te zaostatak od 4 poena pretvara u prednost od 3 poena do kraja prve èetvrtine, a poèetkom druge odlaze i na dvoznamenkastu prednost. Rubio je odlièno dirigirao napadima svoje momèadi i kreirao je mnogo otvorenih šuteva za svoje suigraèe, koji su to znali iskoristiti. Prvo poluvrijeme Kevin Love zakljuèio je s dva pogoðena šuta za prednost od 14 poena gostujuæeg sastava.

Na poèetku drugog dijela John Wall zaigrao je èvršæe na Lukeu Ridnouru koji je izgubio nekoliko lopti i Wizardsi su uspjeli doæi na 7 poena zaostatka. No trener Adelman ubrzo u igru vraæa mladog Španjolca Rubia koji nastavlja razigravati suigraèe, prvenstveno kolegu rookie igraèa Derricka Williamsa koji pogaða dvije uzastopne trice za odvajanje Minnesote na 15 poena razlike. Ova razlika se do kraja utakmice polako i poveæavala te je u nekoliko navrata iznosila i preko 20 poena razlike.

Minnesota je upisala treæu pobjedu u osam susreta, što možda ne izgleda impresivno, no veæina tih poraza je stigla u napetim završnicama tako da navijaèi Timberwolvesa mogu biti optimistièni oko ove sezone. Svoj optimizam mogu graditi i na veæ spomenutom Rubiu koji je veèeras sjajno odigrao upisavši 13 poena, 14 asistencija i 6 skokova. Treba spomenuti i podatak da je Minnesota nadigrala Washington sa 29 poena razlike za vrijeme koje su i Rubio i Williams proveli na parketu. Uzmemo li u obzir da je i ostatak ekipe još uvijek mlad sigurno da ova ekipa ima svijetlu buduænost.

Latest Posts

NE PROPUSTITE